• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Hafriyat sahası ve geri dönüşüm tesisiyle doğa ve çevre korunacak

Hafriyat sahası ve geri dönüşüm tesisiyle doğa ve çevre korunacak
Bilecik'in mücavir alanları içerisinde oluşan inşaat atıkları, moloz ve çevreye zarar veren atıklar yeni kurulan hafriyat sahasında geri dönüşecek.

Bilecik'in mücavir alanları içerisinde oluşan inşaat atıkları, moloz ve çevreye zarar veren atıklar yeni kurulan hafriyat sahasında geri dönüşecek.

Çalışma, Bilecik Belediyesi, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, Meteoroloji İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün katılımı ile yapılıyor. Gerçekleştirilen proje ile şu ana kadar vahşi depolama şeklinde çevreye zarar verecek şekilde atılan hafriyat atıkları ve inşaat birikintileri, kurulacak Hafriyat Sahası ve Geri Dönüşüm Tesisi ile geri dönüşüme tabi tutulacak. Şu ana kadar çevreci projeler anlamında birçok çalışmayı ortaya koyan Bilecik Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen çalışma ile ildeki sanayi kuruluşları, devlet daireleri, kurumlar ve inşaat firmalarının atıkları, kurulan Hafriyat Sahası ve Geri Dönüşüm Tesisinde işlenerek, hem çevremiz korunacak hem de ekonomiye katkı sağlanacak.

Tesis Bilecik sıfır atık projesine uygun şekilde hazırlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde hayata geçirilen ve ülke ile şehirlerin ekonomisine büyük katkılar sağlayan Sıfır Atık projesine katkı sağlayacak olan çalışmaya Bilecik'ten de destek geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Hafriyat Toprağı ve İnşaat / Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereğince gerçekleştirilecek tesis ile Bilecik'te hafriyat atıkları doğaya zararsız hale getirilmekle birlikte geri dönüşüme tabi tutularak ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

Hafriyat sahası ve geri dönüşüm tesisi ile Bilecik ülke ekonomisine katkıda bulunacak

Bilecik Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde olan Hafriyat Sahası ve Geri Dönüşüm Tesisi, Bilecik Merkez Gülümbe Köyü Karçal Mevkinde bulunan alanda hizmet verecektir. Kurulacak tesis ile birlikte, her yönüyle gelişen ve büyüyen Bilecik'in hafriyat atıkları artık çevre sorunu olmaktan çıkmakla birlikte geri döşünüm işlemine tabi tutulacak ve ekonomiye kazandırılacak.Hafriyat Toprağı ve İnşaat / Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereğince Bilecik il sınırları içerisinde hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarından kaynaklanan çevresel ve görsel kirliliğin önlenebilmesi için gerçekleştirilen çalışma örnek bir proje olarak yer alacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim