• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Hacılar Peygamber Efendimize koştu

Hacılar Peygamber Efendimize koştu
Hacı olan Müslümanlar, Medine-i Münevvere'ye geçerek Peygamber Efendimizin kabrini ziyaret ediyor.

Hacı olan Müslümanlar, Medine-i Münevvere'ye geçerek Peygamber Efendimizin kabrini ziyaret ediyor.

Kurban Bayramının 3. gününden itibaren Mekke'den ayrılmaya başlayan ve Suudi yetkililerin 2 milyon 361 bin olarak açıkladığı hacıların büyük bir bölümü Medine'ye geçip Peygamber Efendimizin huzuruna koşuyor. Türkiye'den kutsal topraklara erken gelen hacı adaylarının, Mekke-i Mükerreme'ye gitmeden önce uğradıkları Mescid-i Nebevi, hacdan sonra dolup taşıyor. Hac için kutsal topraklara gelenlerin mutlaka ziyaret ettikleri Medine-i Münevvere'de müminler, 40 vakit namaz kılıyor.

Peygamber Efendimizin kabrini büyük bir edeple ziyaret eden hacılar, binlerce Eshab-ı Kiram'ın kabrinin bulunduğu Cennetül Baki Kabristanı'nında Fatihalar okuyor. Hacılar, Medine'de vakit namazlarının hepsini Mescidi Nebevi'de kılarken, aynı zamanda 5-6 kilometrelik bir çember içerisinde yer alan Uhud Şehitliği, Kuba Mescidi, Hendek Savaşı'nın yapıldığı alandaki 7 mescitler gibi tarihi mekanları da ziyaret ediyor. Tarihi eser olarak dikkat çeken eser ise Osmanlı Sultanı Halife Abdülhamit Han'ın İstanbul'dan Medine'ye ulaşımı 1 haftaya indiren Hicaz Demiryolu'nun son durağı olan Medine Tren istasyonu da unutulmuyor. Peygamber Efendimizin rahatsız olmaması için tren raylarına keçe döşenen Medine'de bu istasyon tam anlamı ile değerlendirilemiyor.

Hacılar müsait zamanlarında Medine'deki hurma bahçelerinde satış yapan Türk tüccarlardan uygun fiyatlarla Arabistan Yarımadasında yetişen Acve, Ambari, Mebrum, Sukkai gibi leziz hurmalardan alıyor. Hurma'nın kilosu 20 ile 70 riyal arasında değişiyor. Ancak bu sene dolara endeksli riyal fiyatlarının da yükselmesi sebebiyle alışverişler daha sınırlı oluyor.

Diğer taraftan alışverişlerin büyük bir bölümü Medine'de yapılıyor. Ancak esnaf son yıllarda hacıların artık Suudi Arabistan'da alışverişe, ürün fiyatlarına getirilen vergi ve ceza zamları yüzünden ilgi göstermediğini bildirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim