• BIST 9530.47
  • Altın 2478.359
  • Dolar 32.444
  • Euro 34.8391
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Hacıilbey Mtal Avrupa’dan Döndü

Hacıilbey Mtal Avrupa’dan Döndü
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans ) tarafından Erasmus+ Mesleki Eğitim Programında kabul edilen "Avrupa da web tasarım...

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans ) tarafından Erasmus+ Mesleki Eğitim Programında kabul edilen "Avrupa da web tasarım ve Bilgisayarlı Muhasebe" isimli proje ile Hacıilbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri staj eğitimi için gittikleri Avrupa'dan döndüler.

Avrupa da web tasarım ve Bilgisayarlı Muhasebe isimli proje kapsamında Çek Cumhuriyet'inde Karlinska OA a VOSE Akademi'de 2 haftalık staj eğitimi gören 8 öğrenci, mesleki eğitimlerinin yanı sıra Müdür Yardımcısı Ahmet Demiroğlu, Karlinska OA a VOSE Akademi bayan müdür yardımcısı Martina Siserova ve proje sorumlusu ve Almanca öğretmeni Yiri Stehlik ile birlikte şehrin ve ülkenin tarihi ve kültürel yerleri olan Çek Merkez Bankası, Prag Teknik Müze, Prag Kalesi'ni gezme fırsatı buldu. Özellikle Yiri Stehlik'in gezi sırasında Hacıilbey gurubuna ısmarladığı geleneksel sarımsaklı ekmek öğrenciler tarafından çok beğenildi. Eğitimlerin sonunda öğrenciler sertifika aldılar. Okul Müdürü Hüseyin Yeşil "Bu tür AB değişim programlarının öğrencilerin gelecekteki iş yaşamlarına olumlu yansımalarının yanı sıra farklı kültür ve ülkeleri tanıma tecrübesinin öğrenciler üzerinde unutulmaz etkileri olacaktır" dedi. Staj sonrasında öğrencilere ilgili ülkelerdeki staj yaptıkları kurum/kuruluşlar tarafından sertifika verildiğini belirten Yeşil "Bu sertifikalar, Türkiye'de Ulusal Europass Merkezi olan Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından geçerliliği bulunan belge niteliğinde olup öğrencilerimizin işe yerleşmeleri hususunda kariyerlerine artı puan getirecektir" şeklinde konuştu.

Hacıilbey Mtal Avrupa’dan Döndü

Hacıilbey Mtal Avrupa’dan Döndü

Hacıilbey Mtal Avrupa’dan Döndü

Hacıilbey Mtal Avrupa’dan Döndü

Hacıilbey Mtal Avrupa’dan Döndü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim