• BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Gürcüler ‘Tamada’da Buluştu

Gürcüler ‘Tamada’da Buluştu
Gürcü kültürünün önemli etkinliklerinden biri olan yemekli buluşma (Tamada) toplantısı Bursa'nın İnegöl ilçesinde ilçe protokolü, sivil toplum örgütleri...

Gürcü kültürünün önemli etkinliklerinden biri olan yemekli buluşma (Tamada) toplantısı Bursa'nın İnegöl ilçesinde ilçe protokolü, sivil toplum örgütleri ve dernek üyelerinin yoğun katılımı ile İnegöl Kafkas Folklor Derneği lokali bahçesinde gerçekleştirildi.

İnegöl Kaymakamı Ali Akça'nın Tamada'lık yaptığı geceye, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Komutanı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Yenice eski Belediye Başkanı Ramiz Yiğit, Gürcü işadamları, STK başkanları, muhtarlar ve çok sayıda misafir ve dernek üyesi katıldı.

Birlik ve kardeşlik temasının işlendiği ve Gürcü kültürü yemeklerinin de misafirlere tanıtıldığı programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Kafkas Folklor Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, "Öncelikle sayın Kaymakamımız Ali Akça ve değerli ailesine, Belediye Başkanımız sayın Alinur Aktaş ve değeli ailesine, Jandarma Komutanımız ile Emniyet Müdürümüze ve değerli aileleri başta olmak üzere tüm misafirlerimize bu özel gecemize katılıp bizleri onurlandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Bu akşam hem Gürcü kültürünü ve yemeklerini tanıtmak hem de bu vesile ile milletçe birlik ve beraberliğimize pekiştirmek arzusu ile bir program tertip ettik. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ile gençlik kolları özellikle yemeklerin hazırlanmasında büyük emek sarf eden hanım kolları yönetimime çok teşekkür ediyorum" dedi.

"ÜLKEMİZ YİNE ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR"

Başkan Demirtaş, "Hepimizin bildiği gibi ülkemizin yine zor bir dönemden geçiyor. Özellikle Doğu bölgemizde askerimiz ve polisimiz terör örgütüne karşı amansız bir mücadele veriyor. Bu süreçte şehit olan asker, polisimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazi olan kahramanlarımıza ise şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye coğrafyası her zaman şer güçlerinin hedefinde olan bir coğrafya. Bunun için millet olarak her zaman birlik ve beraberliğe sahip çıkmamız gerektiğine ifade etmek istiyorum. Bu akşam burada toplanmamızın amaçlarından biri de birlik ve kardeşliğimizi herkese göstermektir. Bu vesile ile başta yerel kıyafetlerimizi giyerek programımıza tamadalık yani başkanlık yapan ilçe kaymakamımız olmak üzere tüm misafirlere teşekkür ediyorum. Bu birliğimizin ilelebet sürmesini niyaz ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da konuşmasında, dernek yönetimine organizasyonda dolayı teşekkür ederek, "Ülke olarak gerçekten çok zor bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizin kalkınmasını, büyümesini ve güçlenmesini istemeyen dışarıda düşmanlar, içeride de düşmanların uzantıları olan hainler ellerinden gelen her türlü kirli oyunu sahneye koyuyor. Şehit haberleri ile içimiz yanıyor. Ben de şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Biliyoruz ki bu canlar ülkemizin birliği ve bütünlüğü için feda ediliyor. Herkesin bunun şuurunda olması gerektiğini ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

İnegöl'ün Kafkaslardan, Balkanlardan, Rumeli'den ve Anadolu'nun birçok şehrinden insanların birlik ve barış içine çok güzel bir şekilde yaşadığı bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Aktaş, "İnegöl çok renkli bir kültür bahçesi ve hamdolsun kardeşçe yaşıyoruz. Bu birlik ve kardeşliğin herkese örnek olmasını diliyorum" dedi.

Gecenin Tamadalığını yapan Kaymakam Ali Akça ise konuşmasında, "Öncelikte herkese sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Dernek yönetimimizi ve özellikle hanımları da tebrik ediyorum. Yemek vesilesi ile çok güzel bir konuya işaret edildi. Hem dernek başkanımızın söylediği konular hem de belediye başkanımızın işaret ettiği hususlar gerçekten çok önemli. Bu coğrafyada yaşayan herkes bu ülkenin kadrini ve kıymetini bilmedir. Bu cennet vatan bizlere Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda şehit olan dedelerimizin en kutsal bir emanetidir. Özellikle doğu bölgelerinde cereyan eden olaylar inşallah en kısa zamanda sona erecektir. Bizim buna ülke olarak inanmamız ve ne şart olursa olsun birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarımıza asla zarar verecek hal ve davranışlar içerisinde bulunmamalıyız. Bu akşam güzel bir organizasyon ve güzel bir mesaj için İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği'nin misafiriyiz. Gürcü kökenli arkadaşlarımızın haricinde çeşitli sivil toplum örgütleri ve derneklerden başkan ve yöneticilerini de burada görmekten çok mutlu oldum. Onlara da çok teşekkür ediyorum" dedi.

Programda, Türkiye'nin bir özetini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akça, "Kafkaslardan, Rumeli'den, Balkanlardan başta olmak üzere Anadolu'nun kuzeyinden, güneyinden, doğusundan ve batısından herkes burada huzurlu bir şekilde kardeşçe yaşıyor. İnegöl bu birlik ve beraberlik ile Türkiye'ye örnek oluyor. Bundan duyduğum memnuniyeti de belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda ise, Kafkas Folklor Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş tarafından Kaymakam Ali Akça'ya yerel kıyafet giysili bir tablo hediye edildi.

Gürcüler ‘Tamada’da Buluştu

Gürcüler ‘Tamada’da Buluştu

Gürcüler ‘Tamada’da Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim