• BIST 9526.99
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Gürcü Öğrenciler Türkçeyi Tanıttılar

Gürcü Öğrenciler Türkçeyi Tanıttılar
Gürcistan'da gerçekleştirilen Uluslararası Eğitim Fuarı'nda, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü öğrencileri, gönüllü olarak Türkçe ders kitaplarının tanıtımını...

Gürcistan'da gerçekleştirilen Uluslararası Eğitim Fuarı'nda, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü öğrencileri, gönüllü olarak Türkçe ders kitaplarının tanıtımını gerçekleştirdi.

Expo Georgia tarafından Gürcistan'da bu yıl 6.'sı düzenlenen Uluslararası Eğitim Fuarında, Türkiye'den Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin yanı sıra Gürcistan'da Türkçe eğitim faaliyeti gerçekleştiren Yunus Emre Enstitüsü de yer aldı. Fuarın açılışında konuşan Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin Türkiye'yi tanıtan kültür sanat programlarının dışında yoğun biçimde Türkçe öğretim faaliyeti de gerçekleştirdiklerini belirtti. Her dönem merkezlerinde 400'ün üzerinde öğrenci kabul ettiklerini ifade eden Gültekin "Öğrencilerimizle kurduğumuz gönül köprüsü sayesinde kendileri, Türkçe öğretim faaliyetlerimizin tanıtımında gönüllü olarak destek olmak istediler. Bu da gösteriyor ki, Gürcistan'da gençler Türkçeyi severek öğreniyor " dedi.

Stantta görev alan öğrencilerden Nino Başaruli ise kendisinin tarih bölümünde okuduğunu belirterek "Türkçeyle Yunus Emre Enstitüsünde tanıştım. O andan itibaren Türkiye tarihine olan merakım arttı. Enstitünün Türkiye Kütüphanesi'nde zaman zaman bu merakımı giderdim. Ama artık Türkiye'de Tarih alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. Fuarda öğretmenlerimle Türkçeyi tanıtmaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) ve İstanbul Üniversitesinin Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) hakkında da ziyaretçilerin bilgilendirildiği fuara Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan, ABD, Çin, Almanya, Fransa, İngiltere, Avustralya, Hollanda, Macaristan, KKTC, Litvanya, Estonya, Letonya ve Çek Cumhuriyeti'nden 109 Üniversite ve eğitim kurumu katıldı.

Gürcü Öğrenciler Türkçeyi Tanıttılar

Gürcü Öğrenciler Türkçeyi Tanıttılar

Gürcü Öğrenciler Türkçeyi Tanıttılar

Gürcü Öğrenciler Türkçeyi Tanıttılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim