• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Gürcistan’dan Filistin’e destek gösterisi

Gürcistan’dan Filistin’e destek gösterisi
Gürcistan'ın Kvemo-Kartli bölgesindeki Marneuli kentinde yaşayan Müslümanlar cuma namazından sonra Küdüs için protesto gösterisi düzenlendi.

Gürcistan'ın Kvemo-Kartli bölgesindeki Marneuli kentinde yaşayan Müslümanlar cuma namazından sonra Küdüs için protesto gösterisi düzenlendi.

Gürcistan'ın Kvemo-Kartli bölgesinin Marneuli kentinde yaşayan Müslümanlar Hz.Ali Camisi'nde kıldıkları Cuma namazından sonra Küdüs için protesto gösterisi düzenlendi. Kudüs'ün özgürlüğü için sloganlar atan göstericiler üzerinde, "İsrail Dur', "Kudüs bizimdir" yazan pankartlar taşıdılar. Gösteriler esnasında konuşma yapan, Dr. Fariz Recepov, "Küdüs'ü savunmak bizlerin dini, insani, medeni ve hukuki borcu. Kudüs'ü savunmak bir cihat" ifadelerini kullandı. İsrail'in yaptıklarının kabul edilemez olduğunu belirten Recepov, Gazze'de yaşananların yanı sıra Abhazya, Güney Osetia, Karabağ ve Hocalı işgaline değinerek zulme karşı birlik olunması gerektiğini söyledi.

Dr. Kerbelai Fariz Recepov İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada ise "Amacımız, dünyada olan zulme itiraz etmek" dedi. Mescid-i Aksa'nın İsrail İşgali altında olduğunu söyleyen Recepov, "Amacımız, onlara dur demek, çocuk ölümleri onların eliyle gerçekleşiyor" şeklinde konuştu.

Protestonun organizatörlerinden Ümumi Gürcistan Müslümanlar Dini İdaresi Başkanı Mirtağı Esedov ise " Zulme ve haksızlığa karşı bir itiraz olarak, dünyanın pek çok yerinde bugün Kudüs günü. Bizde Gürcistan'da yaşayan Müslümanlar olarak itirazlarımızı gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Protestonun sonunda ise Ümumi Gürcistan Müslümanlar İdaresi tarafından yazılan mektup okundu. Mektupta başta Filistin'de olmak üzere farklı coğrafyalarda yaşayan Müslümanların çektiği acılara değinilerek, "Müslümanların birçok problemi var. İnsanları korkmaya, dehşete ve köleliğe tutmaya çalışıyorlar. Dünya ise tüm adaletsizliklere susuyor. Hakkın-adaletin yerine gelmesi için hiçbir şey yapmıyor, İsrail'in işgal hareketlerine, işlediği cinayetlere, Filistin halkının başına getirdiği musibetlere hiç bir tepki vermiyor, aksine, işgalcileri savunmalarının kalkıyor" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim