• BIST 9741.84
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Gürcistan’da Hz. Hüseyin için nefes kesen Tasua Yürüyüşü

Gürcistan’da Hz. Hüseyin için nefes kesen Tasua Yürüyüşü
Gürcistan'da Borçalı Türklerinin çoğunlukla yaşadığı Marneuli kentinde, Hz.Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesini anmak üzere...

Gürcistan'da Borçalı Türklerinin çoğunlukla yaşadığı Marneuli kentinde, Hz.Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesini anmak üzere "Tasua Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Gürcistan'ın Kvemo Kartli bölgesi Marneuli kentinde Borçalı Türkleri Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri için Tasua Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar, "Ya Hüseyin, Ya Ebelfez" şeklinde sloganlar atarak sine vurup, mersiye okudu. Ümüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi ve İmam Ali Yardım Vakfı, Ehl-i Beyt Cemiyeti, Zeynep Kadınlar Birliği, Ehl-i-Beyt Aşigler Forumu ve diğer camilerin desteği ile Tasua Yürüyüşü organize edildi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş Ehl-i Beyt Cemiyeti önünde başladı. Yürüyüş, İmam Ali Camisi önünde okunan hutbe ile sona erdi. Kerbela'dan çıkarılması gereken derslere ilişkin konuşan Mir. İsmayil Esedov ve Hacı Hacıyev, "Kerbela trajedisi zulme, adaletsizliğe ve haksızlığa karşıdır" dedi

Tasua Yürüyüşü'ne katılanlara yemek ve meyve dağıtıldı.

Ümüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi Başkanı Mirtağı Esedov yaptığı açıklamada, Tasua gününün Muharrem ayının 9'uncu günü olduğunu hatırlatarak, "Biz Gürcistan'da yaşayan Müslümanlar uzun yıllardır Tasua Yürüyüşü'nü gerçekleştiriyoruz. Yürüyüş Ehl-i-Beyt Cemiyetinden İmam Ali Camisi'ne doğru düzenleniyor ve burada caminin önünde imam Hüseyn hakkında hutbe okunuyor. İmam Hüseyin aleyhisselamın yolu zulme, haksızlığa itiraz yoludur" açıklamalarında bulundu.

Dr. Fariz Recepov İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün biz Gürcistan'ın Marneuli kentinde, çeşitli bölgelerden gelen Hüseyinciler ile birleşerek İmam Hüseyin'e saygımızı sunuyoruz, bu yürüyüşler 1998 yılından başlayarak artık 20'inci yıla kadar geldi. Bu yürüyüşler her yıl binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşiyor" dedi.

Dr.Recepov, "Bu yürüyüş Hz.Zeyneb'in Kerbela trajedisinden sonra Erbaine İmam Hüseyin ziyaretine gitmesiyle daha çok bağlantılı. Bu yürüyüş ve o adımlar Hz. Zeyneb'in devamı olarak gerçekleşiyor. Gürcistan'da Hz. Hüseyin aşıkları kendi sevgilerini bu şekilde gösteriyorlar. Gürcistan'da yer alan Borçalı eyaleti Sovyet hükümeti zamanından beri Hz.Hüseyin severler eyaleti olmuştur. Bizim özgürlüğümüzün sonucu olarak bu yürüyüşler gerçekleştiriliyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim