• BIST 9079.97
  • Altın 2322.905
  • Dolar 32.3205
  • Euro 34.9161
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Gurbetçilerin dönüş kuyruğu çilesi

Tatillerini Türkiye’de geçirdikten sonra çalıştıkları Avrupa ülkelerine dönen gurbetçiler Kapıkule sınır kapısında 12 kilometreye ulaşan kuyruklar oluşturdu.
Avrupa’da yaşayan Türk işçilerinin yaz tatillerini memleketlerinde geçirdikten sonra yaşadıklara ülkelere dönüş yolculuğu devam ediyor. Karayoluyla çıkış yapmak isteyen işçiler geldikleri Edirne’deki gümrük kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu. Kapıkule Gümrük Sahası ile Bulgaristan tarafındaki Kaptan Andreevo Gümrük Kapısı sahasının içi tamamen çıkış yapmak istiyen araçlarla doldu. Gümrük kapısında alının tamamen dolmasından sonra kuyruk Kapıkule dışına 12 kilometre uzadı. 
 
KLAKSON ÇALIP PROTESTO EDİYORLAR
 
Hava sıcaklığının 35 dereceyi buludğu Edirne’de, kuyrukta saatlerce bekleyen işçiler ve aileleri bu duruma tepki gösterdi. Araç sürücüleri ise klakson çalarak eylem yaptı. Türkiye’ye geldiklerine pişman olduklarını anlatan Savaş Demirci, “Sabah saat 06.00’dan beri kuyrukta bekliyoruz. Kuyruğun gerekçesini Bulgar gümrüğü olarak gösteriyorlar. Çok yavaş ilerliyoruz” dedi.Her yıl izne araçları iye geldiklerini ancak yaşadıklarından sonra uçakla gelmek istediğini anlatan Hüseyin Aydın, “Her yıl geliyoruz. Ama buradaki çile her gün aynı. Bundan sonra üç yılda bir geleceğiz. Kalabalık ailelerin otomobil ile gelmesi daha ekonomik olduğu için bu yolu seçiyoruz” dedi.Gurbetçi Hakan Çamtürk ise Başbakan Erdoğan’dan yardım isteyerek, “Sayın Başbakan bu işe bir el atsa bunlar düzelir. Protesto etmekte haklıyız. Nedir bizim çilemiz? Büyük problem Bulgar tarafında yavaş çalışıyorlar. Kuyrukların bir an önce bitmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
DİĞER GÜMRÜK KAPILARI DA YOĞUN
 
Polis ekipleri Kapıkule Sınır Kapısı’nda uzun kuyruklar oluştuğu için çıkış yapmak isteyen araçları Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır Kapısı’na yönlendiriyor. Hamzabeyli’de çıkış yapmak için bekleyenler 4 kilometre, Karaağaç Mahallesi’ndeki Pazarkule Sınır Kapısı’nda ise 3 kilometre araç kuyruğu oluştu. Edirne’deki Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Pazarkule Sınır Kapılarından bir günde 12 bin 950 aracın çıkış yaptığı öğrenildi. Gurbetçilerin gümrüklerden çıkışları devam ediyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim