• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Günışığı Projesi, Çorlu’daki Az Gören Çocuklara Umut Oldu

Günışığı Projesi, Çorlu’daki Az Gören Çocuklara Umut Oldu
TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, erken çocukluk dönemi ve az gören eğitimi konulu seminerle Çorlu'daki az gören çocukların hayatına...

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, erken çocukluk dönemi ve az gören eğitimi konulu seminerle Çorlu'daki az gören çocukların hayatına ışık tuttu. 3 gün süren seminer kapsamında 13 çocuk, Günışığı Projesi kapsamında eğitim aldı. Ayrıca aileler ve öğretmenlere de az gören bilgilendirme eğitimi verildi.

Türk Telekom'un, Engelsiz Yaşama Derneği (EY-DER) ile birlikte hayata geçirdiği Günışığı projesi, Çorlu Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediyenin davetiyle ilçedeki az gören çocuklar, aileleri ve öğretmenleri ile buluşmuş, 3 gün süren seminerler kapsamında aileler ve öğretmenlere erken çocukluk dönemi ve az gören eğitimi verilirken 13 az gören çocuk Günışığı projesine dahil edildi.

Günışığı projesi kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlik ile ilk kez az gören kavramı konusunda farkındalık düzeyinin artırılması ve az gören çocuklara yönelik işlevsel görme eğitimlerinin yaygınlaştırılması amacıyla yerel bir yönetimle de işbirliği yapılmış oldu. Seminere toplam 600 kişi katıldı.

Günışığı projesi, yüzde 1 ila 10 oranında görme kalıntısına sahip olan çocuklara erken müdahale eğitimiyle görmeyi öğreterek, çocukların ve ailelerinin hayatlarını değiştiriyor. Proje kapsamında erken müdahale eğitimi alan çocuklar, aldıkları bu eğitim sonrasında beyaz bastona ihtiyaç duymadan yürüyebiliyor, paten kayabiliyor, bisiklete biniyor, toplu taşıma araçlarını kimseye ihtiyaç duymadan kullanabiliyor, resim yapabiliyor, yapılan ortam düzenlemeleriyle sınıf ortamında diğer arkadaşlarıyla aynı sıraları paylaşarak eğitimini sürdürebiliyor.

Toplam 34 ili kapsayan Günışığı eğitimlerinden geçtiğimiz yıl 100 çocuğun mezun olduğu, 2016 yılının sonuna kadar 200 çocuğun daha Günışığı eğitimini tamamlamasının hedeflendiği kaydedildi.

Günışığı Projesi, Çorlu’daki Az Gören Çocuklara Umut Oldu

Günışığı Projesi, Çorlu’daki Az Gören Çocuklara Umut Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim