• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Güneş: "Gereksiz Faul Kararları Türk Futbolunu Etkiliyor"

Güneş: "Gereksiz Faul Kararları Türk Futbolunu Etkiliyor"
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, birinci yarıda hakemlerin gereksiz faul kararlarını eleştirerek, verilen karaların Türk futbolunu olumsuz etkilediğini...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, birinci yarıda hakemlerin gereksiz faul kararlarını eleştirerek, verilen karaların Türk futbolunu olumsuz etkilediğini söyledi.

Süper Toto Süper Lig'i 41 puanla lider bitiren Beşiktaş Antalya'nın turizm bölgesi Belek'te kamp programına deva ediyor. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, devre arası kampını değerlendirdi. Kamp için futbolcularının katılımın iyi olduğunu kaydeden Şenol Güneş, çalışma temposu olarak daha esnek başladıklarını söyledi. Kamp dönemine daha iyi seviyeden başladıklarını dile getiren Güneş, "Futbolcularımız kamp döneminde yoruldular. Sakatlık olmadı. Yarın sabah son idman yapıp gidiyoruz. Verim olarak iyi olan oyunculara teşekkür ediyorum. Kamp yeri çalışmalarımızı kolaylaştırdı. Türkiye için değil dünya için örnek olabilecek bir yerde kampımızı yaptık. Transferde değişen bir şey yok. Elimde olan kadrolardan memnunum. Taleplerimiz ve beklentilerimiz belli, elimdeki kadroları değerlendirmek istiyorum" dedi.

"LİGE İYİ BAŞLAYIP İYİ BİTİRMEK ÖNEMLİ"

Şampiyonluk yarışı için ligin birinci yarısı iyi bir başlangıç yaptıklarını söyleyen Güneş, "Lige iyi başlayıp iyi bitirmek önemli. Biz iyi başladık, iyi bitirdik. Oynadığımız oyun olarak da renklilik oldu. Fenerbahçe ile aramızda bir puan fark var. Dikkatli olmak gerekiyor. Puanımız belli olsa da fark etmez. Biz sıfırdan başlamak istiyoruz. İyi olmak istiyoruz. Aldığımız sonuçlarla 2. yarıda da birinci olmak istiyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray güçlü takımlar. Her maça kazanmak için çıkacağız" diye konuştu.

"AYNI DUYGU VE DÜŞÜNCEYE DESTEK VERMEYENLER TAKIM OLAMAZ"

Takımda eksik futbolcu konusuna da değine Şenol Güneş, takım olarak birlikte iyi bir şey yapmaya çalıştıklarını söyledi. Aynı duygu ve düşünceye destek vermeyenlerin takım olamayacağını söyleyen Güneş, "Biz bir ekibiz. Herkes görevini yapacak. Oyuncularımın bu konuda iyi mesafe aldığını söyleyebilirim. Mario bugün itibari ile daha olumlu. Biraz daha idman yapması gerekiyor. Şuan Mario'nun hiçbir olumsuzluğu yok. Morali de yerinde. Oyuncu bekleneni vermediği için kızabilir. Şikayetçi olmak yerine katkı yapmaya çalışmalıdır. Belki oyuncu ilk 11'de verim alamayabilir, başka maçlarda verim alabilir. Bazı oyuncuların bazı mevkilerde en iyisi olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"OYNADIĞIMIZ FUTBOLLA MUTLAKA SONUÇ ALMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Şenol Güneş, Cenk Tosun ve Mario Gomez'in ilk yarı performansını da değerlendirdi. İki futbolcunun da başarılı olduğunu vurgulayan Güneş, şunları söyledi:

"İkisi de kadroda devam ediyor. Biri oynamadığı zaman bu kötü olduğu anlamına gelmez. Futbolculuk böyledir. Biri Almanya'nın en iyi santrforu, birinin de Türkiye'nin en iyi santrforu olacağını düşünüyorum. Mustafa da iyi çalışıyor. Gitmesine de karşıyım. Biz bir iş yapıyoruz. Seyirciler futbol izlemeye geliyor. Seyirci ortada iyi bir futbol olmazsa izlemeye gitmez. Oynadığımız futbolla mutlaka sonuç almaya çalışıyoruz, rakibe az pozisyon veren ama bol pozisyona giren. Renklilik budur, farklılık budur. Yetenekli oyunculara ihtiyaç var. Ama bu takım içinde olmalı. Bu konuda çok mesafe aldık" diye konuştu.

"OYUNCUYU BİRAZ ÖZGÜR BIRAKMALISIN"

Birinci yarıda hakemlerin faul düdüklerini de değerlendiren Şenol Güneş, "Rakibinin oyun akışını kesmek futbola çok zarar verir. Gereksiz faul verilmemesi lazım. Bizim değil tüm Türk futbolunu etkiler. İngiltere'ye gittim, orada futbol oynamaya herkesin hevesli olduğunu görüyoruz. Biraz özgür bırakmalısın. Herkes biraz yeteneklerini sergilesin. Ben oyuncumu iyi çalıştırmak, oyuncuda iyi oynamak zorundadır. Sebep saha değil. Sebep bizim beynimiz düşüncemiz. Oynan futbol iyi olması için onu tebrik edilmesi lazım. Bizden ikinci yarıda beklenen şey ilk yarıdan aşağı düşmememiz gerekiyor. Öndeki oyuncularımız ilk yarının son günlerinde doğru baskıyı geliştirdiler. Önde basıp rakip oyuncuları sahamıza getirmeden oynamak iyidir. Futbol yoruma açık bir şeydir. Ben önce takımımın iyi oynamasını istiyorum. Biz en iyisini yapmalıyız. Bizim başkalarından iyi olmaya ihtiyacımız yok. Biz en iyisi olursak bu bize yeter. Ligde bulunan 6 zor maçımız var. 6 maçın 6'sını kazandığımız zaman şampiyon oluruz" diye konuştu.

"TOLGA, LİZBON MAÇINDA İSTEMEDİĞİ ŞEYLER YAŞADI"

Kaleci Tolga Zengin'in Lizbon maçında yediği hatalı goller hakkında da açıklamalarda bulunan siyah-beyazlı takımın teknik patronu, şu ifadeleri kullandı:

"Tolga, Lizbon maçında istemediği şeyler yaşadı. Taraftar futbolcuya sahip çıkmalı. Tolga iyi oynamak için elinden gelen savaşı veriyor. Bir kaleciye ihtiyacımız var. Ama Tolga'da şu an için bir sıkıntı yok. Bazıları sevmeyebilir. Biz de her oyuncu önemlidir. Oyuncunun bir günahı yok. Mustafa bizim oyuncumuz. Serdar bizim oyuncumuz. Kadroya girip de oynayan bir oyuncumuz. Bir oyuncunun oynamaması onun kötü olduğu anlamına gelmez" dedi.

"İKİNCİ YARIDA EN İYİ OLMAK İÇİN OYNAYACAĞIZ"

Güneş, şampiyon olmak için puan takıntısının olmadığını belirterek, kendisinin için toplanan puanların değil, iyi oyunun ön planda olduğunu söyledi. Beşiktaş'ın teknik patronu, "İkinci yarıda da en iyi olmak için oynayacağız. Biz her takımı yenip onları alabilirdik. Hatalarımızı daha az yapacağız. Bu kamp dönemi ve bu takımda oynamak onlar için kendilerini değerlendirme konusunda büyük bir şanstır" dedi.

"AVRUPA'DA ŞANSSIZLIK YAŞADIK"

Şenol Güneş, Avrupa'dan elendikleri için de üzgün olduklarını dile getirdi. Avrupa maçlarında şanssızlık yaşadıklarını dile getiren Güneş, "Bundan sonra çok daha konuşulacak bir şey yok. Sözün bittiği yerdeyiz. Hak etmediğimiz şeyler oldu. Hak ettiklerimizi alamadık. Açıkça söylemek gerekirse burada oynanan Lizbon maçında bizi ezdiler. O gruptan çıkmamız gerekiyordu, çıkamadık. Gruptan çıkamadık diye orada takılıp kalamayız" şeklinde konuştu.

Güneş: "Gereksiz Faul Kararları Türk Futbolunu Etkiliyor"

Güneş: "Gereksiz Faul Kararları Türk Futbolunu Etkiliyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim