• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Gümüşhane’de Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Gümüşhane’de Kütüphaneler Haftası Kutlandı
Gümüşhane'de geçtiğimiz Salı günü yapılması planlanan fakat Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ki terör operasyonunda yaralanarak şehit olan Kelkitli...

Gümüşhane'de geçtiğimiz Salı günü yapılması planlanan fakat Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ki terör operasyonunda yaralanarak şehit olan Kelkitli Piyade Üsteğmen Erdem Keskin'in cenaze töreni nedeniyle ertelenen 52.Kütüphaneler Haftası kutlama programı bugün yapıldı.

Gümüşhane Kültür Merkezinde yapılan programa Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı Şenol Turan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Kültür ve Turizm Müdürü Engin Doğru, kamu kurum müdürleri, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

"Sıradışı okurlar" adlı belgesel gösteriminin ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Tülay Ödünç, okuyan, düşünen, üreten bir neslin varlığının temelinin halk kütüphanelerinin varlığına dayandığını söyledi.

Geçmişten günümüze dünyaya yön verenlerin gösterdiği tek adresin okumak ve bunun gerçekleştirildiği yer olarak da kütüphaneleri işaret ettiğini kaydeden Ödünç, Türkiye'nin kitap okuma konusunda diğer ülkelerde çok geri olunduğunu ifade etti.

"BİLGİNİN ANA DAMARI KÜTÜPHANELERDİR"

Gümüşhane İl Halk Kütüphanesinin 1964 yılından beri hizmet verdiğini dile getiren Ödünç, günlük okuyucu sayısının 250, yıllık kütüphaneyi kullanan okuyucu sayısının 30 bin, aktif üye sayısının 3 bin 239 olduğunu söyledi. Ödünç, kütüphanede 47 bin 163 adet kitap, 265 adet dergi mevcut olduğunu belirterek, bilginin ana damarının kütüphaneler olduğunu sözlerine ekledi.

Etkinlikte daha sonra "Küresel anlayış ve kütüphaneler" temasıyla kutlanan 52.Kütüphaneler haftası için düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrenciler ile İl Halk Kütüphanesinden en fazla faydalanan öğrencilere ödülleri verildi.

Resim dalında birinci olan Fevzipaşa İlkokulu öğrencisi Bahar Zehra Şahinöz, şiir dalında birinci olan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammet Emin Altınok, kompozisyon dalında birinci olan Torul Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesi öğrencisi Melisa Aykın ve İl Halk Kütüphanesinden en çok kitap okuyan Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Kocagöz ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Edanur Asude Kaban'a ödülleri Vali Yücel Yavuz, resim dalında ikinci olan Fevzipaşa ilkokulu öğrencisi İrem Türkal, şiir dalında ikinci olan Dumlupınar Ortaokulu öğrencisi Furkan Kumru ve kompozisyon dalında ikinci olan Harşit Anadolu Lisesi öğrencisi Esma Karagül'e ödüllerini Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, resim dalınca üçüncü olan Arzular İlkokulu öğrencisi Edanur Ara, şiir dalında üçüncü olan aynı okuldan Sinem Şenel ve kompozisyon dalında üçüncü olan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Hatice Ayan'a ödülleri Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından verildi.

Program Kültür Merkezinin fuaye alanında açılan kitap ve Gümüşhane'de yayımlanan yerel gazete sergisinin gezilmesiyle sona erdi.

Gümüşhane’de Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Gümüşhane’de Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Gümüşhane’de Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Gümüşhane’de Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Gümüşhane’de Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim