• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Gümüşhane İl Halk Kütüphanesi Artık Yetersiz Kalıyor

Gümüşhane İl Halk Kütüphanesi Artık Yetersiz Kalıyor
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, aynı anda 200 kişinin faydalanabildiği İl Halk Kütüphanesinin 50 yılı aşkındır hizmet verdiğini ve artık yeni bir...

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, aynı anda 200 kişinin faydalanabildiği İl Halk Kütüphanesinin 50 yılı aşkındır hizmet verdiğini ve artık yeni bir bina ihtiyacının hasıl olduğunu söyledi.

Kütüphaneler Haftası nedeniyle İl Halk Kütüphanesini ziyaret eden Vali Yavuz, hemen hemen günün her saatinde dolu olan kütüphanede incelemelerde bulundu.

Beraberinde Vali Yardımcısı Şenol Turan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Engin Doğru'yla birlikte kütüphaneye giden Vali Yavuz, ilk olarak kütüphanenin çocuk bölümünde ders çalışan öğrencilerle sohbet etti, yap-bozlarına yardım etti ve satranç takımı hediye etti.

Daha sonra Kütüphane Müdür Vekili Tülay Ödünç'le görüşerek mevcut durum hakkında bilgi alan Vali Yavuz, Gümüşhane halkının kütüphaneye ve okumaya ilgisi noktasında Türkiye'de en üst sıralarda olduğunu, çoğu zaman kütüphanede yer bulamayan öğrenciler olduğunu söyledi.

Mevcut binanın 1964 yılında yapıldığını ve artık Gümüşhane'ye yetmediğini vurgulayan Vali Yavuz, "Şuan kapasite itibariyle aynı anda 200 civarında ziyaretçimiz istifade edebiliyor. Bu sayı yeterli değil. Zaten yerli nüfusumuz kitap okumaya ve bu manada araştırmaya da meraklı. Ödünç alınan kitap sayısı Türkiye ortalamasının çok üstünde. Ve sadık bir kitle de var. Aldığı kitabı zamanında getiriyor. Veya gelmese de telefonla arıyor, süresini uzatıyor" dedi.

Gümüşhane'nin şu anda çok daha geniş kapasiteli ve modern mimariye sahip bir kütüphaneye ihtiyacı olduğunu ve Gümüşhane'ye göreve geldikleri ilk günden beri bu konuda bir arayış içerisinde olduklarını ifade eden Vali Yavuz, "Belediye Başkanımızla da sürekli konuşuyoruz. Bu mekanın yeri çok güzel. İmar konusunda da sıkıntı olmadığını arkadaşlar ifade ediyor. Bina her ne kadar kütüphane olarak son derece güzel dizayn edilmiş olsa da artık 50 yılı aşkın bir süre geçmiş. Binanın yeniden ele alınması şart. Bu güzel mekanı öyle bir değerlendirmeliyiz ki İl Halk Kütüphanesi olarak müştemilatı ve diğer üniteleri ile birlikte altyapısını daha da modernize edip ve daha çok istifade edilir hale gelecek şekilde planlamamız gerekiyor. Bu konuda da bakanlıkla görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Bu noktada Halk Eğitimi Merkezine de yeni bir bina arayışı içerisinde olduklarını hatırlatan Vali Yavuz, eğer bakanlıklar arası koordinasyon sağlanabilirse iki kurumun ihtiyacının tek bir binada giderilebileceğini kaydederek, "İl Halk Kütüphanesi olarak kullanılmak üzere Kültür Bakanlığımıza tahsisli olan bu hazine arazisini bir İl Halk Kütüphanesinde olması gereken şekliyle en asgariden başlayarak ilin mevcut ve gelecek potansiyelini de dikkate alınarak çok şık bir projeyle dizayn edilebilir. Halk Eğitim Müdürlüğü için de yeni bir binaya ihtiyacımız var. Bununla ilgili elimizde imkanlarımız da var. Orayla ilgili de yer arayışındayız. Yer Kültür Bakanlığının, Milli Eğitim Bakanlığına ait olan Halk Eğitim Müdürlüğünün de binaya ihtiyacı var. İki ihtiyaç Kültür Turizm Bakanlığı İle Milli Eğitim Bakanlığı ortaklaşa, birlikte, koordineli bir şekilde tek binada hem İl Halk Kütüphanesi hem de Halk Eğitim Müdürlüğü binası olacak şekilde görüşülüp, dizayn edilip, projelendirilebilir. Siyasetçilerimiz de buna sıcak bakıyor. Belediye Başkanının da arzusu bu yönde, çünkü Gümüşhane'de mekan sorunu var. Alan ve arsa sorunumuz var. Burayı çok rantabl bir proje ile her iki müdürlüğümüzün de ihtiyacını karşılayabilir mi şeklinde araştırmamız var" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane'de yıllık 11 bin kitap alma sayısı olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz, şunları kaydetti: "Kahvehane köşelerinde veya kafelerde oturan vatandaşlarımıza kitap okuma imkanı da sağlamış olacağız. Bu nedenle yakında resmi olarak bu çalışmamızı başlatacağız. Bunu gerçekleştirmemiz halinde özellikle yaşlılarımız için de bir mekan oluşturabiliriz. Yaşlılarımız için mutlaka günlük oturabilecekleri bir mekan oluşturmamız gerekiyor, bunu da düşündüğümüz binada rahatlıkla gerçekleştirebiliriz. Bununla ilgili yerelde bir konsensüs oluştu. Yeni bir bina yapımı her iki bakanlığın anlaşması halinde çok daha güzel olacaktır. Bunun gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu.

Gümüşhane İl Halk Kütüphanesi Artık Yetersiz Kalıyor

Gümüşhane İl Halk Kütüphanesi Artık Yetersiz Kalıyor

Gümüşhane İl Halk Kütüphanesi Artık Yetersiz Kalıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim