• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Güllerin Efendisi Mamak’ta Anıldı

Güllerin Efendisi Mamak’ta Anıldı
Mamak Belediyesi'nin düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programında Prof.

Mamak Belediyesi'nin düzenlediği Kutlu Doğum Haftası programında Prof. Dr Nihat Hatipoğlu sevenleriyle buluştu. Mamak Belediyesi Spor Salonu'nda düzenlenen programa Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, meclis üyeleri, başkan yardımcıları birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda daha sonra tasavvuf musiki sanatçısı Halit Alp Arslan semazenler eşliğinde ilahiler söyledi. Arslan'ın ardından yoğun alkışlar eşliğinde sahneye çıkan ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in yaşantısından kesitleri katılımcılarla paylaştı. Nihat Hatipoğlu'nun anlattıkları salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

HAYATINI ÖRNEK ALMALIYIZ

Rahmet ve merhamet Peygamberi Hz. Muhammed'in doğumunun 1445.'inci yılının Dünya'nın her yerinde coşkuyla kutlandığını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Kutlu Doğum Haftası, Efendimizi anmanın yanında asıl anlamaktır. Ne zaman Peygamberimizin ahlakını, yaşantısını örnek alarak, hayatımıza yansıtırsak, o zaman kendimize ondan bir şeyler katmış oluruz. 1445 yıldır gönüllerimizin efendisi olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğduğu bu haftayı anmak ve onun yolundan gitmek biz insanlar için büyük bir şereftir. Tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını kutluyorum" dedi.

ANNE VE BABALARA SESLENDİ

Programda özellikle anne ve babalara seslenen Hatipoğlu, çocuklara Allah ve Peygamber hayatını ve ahlakını anlatmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Peygamberimizin hayatını kendine has üslubu ile anlatan Hatipoğlu gençlere de seslenerek Peygamber Efendimizin hayatının sürekli okunması gerektiğine dikkat çekti. Hatipoğlu, "Allah'ın yeryüzüne en büyük lütfu ne güneş, ne ay, ne de başka bir şeydir. En büyük lütuf Hz. Muhammed'dir. O'nu sevda üstü sevdayla sevmek gerekiyor. İnanıyorum gelecek yıllarda da insanlığın adını en çok duyacağı isim Muhammed olacaktır" ifadesini kullandı.

Güllerin Efendisi Mamak’ta Anıldı

Güllerin Efendisi Mamak’ta Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim