• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Gülen’den olimpiyat yorumu!

Fethullah Gülen en son yayınlanan sohbetinde 2020 Olimpiyatları ve Türkçe Olimpiyatları hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Fethullah Gülen açıklamasında, “Bir itilafla olimpiyatları İstanbul'a vermeyip, 7 sene sonraki bir projeye taş koyuyorlar. Verilmeyen olimpiyatla kaybedilenleri Expo'da kazanabiliriz” dedi.

Gülen, Türkçe Olimpiyatları'na 170 ülkeden katılım olacağına dikkat çekip, ülkemiz için önemini vurgularken "Olimpiyatla yapılmak istenen şeyler Tükçe Olimpiyatları'yla kat kat yapılabilir." dedi.

Fethullah Gülen "357. Nağme: Heyecan, Cesaret, Ortak Akıl ve Zafer" başlıklı en son sohbeti, Herkul.org sitesinde, “Bamteli - Özel” bölüm olarak paylaşıldı.
2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapma hakkının İstanbul’a verilmeyişine dair konuşan Fethullah Gülen, "Kıskanıyorlar. Bir itilafla olimpiyatları İstanbul'a vermeyip, 7 sene sonraki bir projeye taş koyuyorlar." dedi ve her istenilenin olamayabileceğini ama kimsenin ye'se düşmemesi gerektiğini ifade etti.

Fethullah Gülen, verilmeyen olimpiyatla kaybedilenleri, İzmir'de yapılması düşünülen Expo'da canlandırıp, Allah'ın izniyle necip milletimizin ne olduğunu gösterebileceğimizi vurguladı.

Bu bağlamda ülkemizin ve değerlerimizin tanıtımında Türkçe Olimpiyatları’nın misyonuna da değinen Gülen, olimpiyatla yapılmak istenen şeylerin Tükçe Olimpiyatları'yla kat kat yapılabileceğini ifade ederek şunları söyledi:

"Önümüzdeki sene 170 ülkeden insan gelecek. Sonra sayacaklar insanlar 'Dünyada başka ülke kaldı mı?' diye. Ben geçen sene saydırdım 7-8 ülke kaldı onların da nüfusu en fazla 10 milyon olan. Bu öyle bir tanıtmadır ki Allah'ın izni ve inayetiyle, milletin dikkatlerini eğlenceye çekme değil yani, bir mefkureye bir duyguya, milletimizin nezaketine, nezahatine ve melekleri bile kıskandıran keyfiyetine dikkat çekmedir."

Arjantin'de olimpiyatlarla bu fırsatı bize vermediklerini söyleyen Fethullah Gülen, "Oradaki o inkisarımızı Allah'ın izniyle başka yollarla telafi ederiz. Ne idare edenler, ne onların arkasında olanlar, ne de milletimizin fertleri bunlar karşısında kattiyen sarsılmamalı. Uhud'u yeniden zafere çevirmek gibi, inanç Kabesi'ne doğru yürümeli. Fevç fevç dehaletlere vesile olacak bir yolu takip etmeli." diyerek sözlerini noktaladı.

www.istanbulhaber.com.tr

 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim