• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Gül AKP'den ayrı hareket eder mi?

Gül AKP'den ayrı hareket eder mi?
AK Parti'de yeni Başbakan'ın seçildiği 1.Olağanüstü kongresinde merak edilen asıl konu 'Abdullah Gül'ün bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği' oldu.

AK Parti’nin 1. Olağanüstü Kongresi’ni, gazeteciler televizyonların canlı yayınlarında yorumladı. CNN Türk’ün kongre salonundan yaptığı canlı yayına katılan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer, Abdullah Gül’ün ‘kenarda kalacağını’ düşünmediğini söyleyerek, başarısızlık durumunda çekim merkezi haline geleceğini ve bir ‘Gül krizi’nin AK Parti için ‘ağır’ sonuçları olacağını söyledi. Vatan yazarı Hüseyin Yayman ise “Gül asla yeni bir hareket başlatmaz” yorumunda bulundu.

Canlı yayında kongreyi yorumlayan bazı gazetecilerin görüşleri şöyle:

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer:

Yeni hükümeti bekleyecek bazı sorunlar var. Tamamen Abdullah Gül’ün kenarda kalacağını düşünmüyorum. Abdullah Gül bir çekim merkezi olacaktır başarısızlık durumlarında. Hep akıllara gelecektir. Onunla istişareler hep devam edecektir. Bu Gül krizi ağır olan bir krizdir ve nerede patlar bunu hep birlikte göreceğiz.

270820141437224764678_3.jpg

Vatan Gazetesi Yazarı Hüseyin Yayman:

Erdoğan kendi adamım olsun ama başarısız olsun demez. Erdoğan güçlü isimlerle çalışan ve siyasette hep iddiası olan bir isim. Sayın Davutoğlu’yla ilgili performans önemlidir. Ak Parti’deki bugünkü kongrenin bir önemi var. Ak Parti’de gömlek değişimi olacak. Meselenin bir böyle bir tarafı var. AK Parti’de bir problem olmaz. Asıl soru Abdullah Gül’ün ne yapacağı... Gül asla yeni bir hareket başlatmaz.

TRT Haber Daire Başkanı Nasuhi Güngör:

Çok konuşulmuyor ama 9-10 ay içinde bir ayrılık olabilir mi AK Parti’de? AK Parti’nin kadrosunu oluşturanlar bu meseleyi farklı bir noktaya çekebilirler mi? Bu saatten sonra bir küskünler hareketi tercih etmeyeceklerdir. Kişisel olarak bir takım sıkıntılar olabilir burada. Siyaset, rekabet ve çatışmadır. AK Parti’nin önümüzdeki 10 aylık performansı mesaj verebilme kabiliyeti belirleyecek. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim