• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

GTO AB Bilgi Merkezi’nin Gastronomi festivalinde açtığı stant yoğun ilgi görüyor

GTO AB Bilgi Merkezi’nin Gastronomi festivalinde açtığı stant yoğun ilgi görüyor
GTO Başkanı Yıldırım AB Delegasyonu Başkanı ile görüştü: Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Avrupa Birliği...

GTO Başkanı Yıldırım AB Delegasyonu Başkanı ile görüştü: Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi ChristianBergel ile GTO İle AB arasında yeni dönemde yürütülecek projeleri görüştü.

Büyükelçi'den GTO'ya Övgü: GTO'nun çalışmalarını takdirle izlediğini belirten Büyükelçi Berger, GTO'nun önümüzdeki dönem için hazırladığı projelerde işbirliği yapabileceklerini söyledi. Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger; bu yıl ilki gerçekleştirilen "Uluslararası Gastronomi Festivali" kapsamında eşi Marilena Berger ile birlikte GTO AB Bilgi Merkezi'nin Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivalinde açtığı standı ziyaret etti. AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, ziyaret kapsamında ilk olarak AB Bilgi Merkezi GastroAntep standında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu ve meclis Başkanlık divanı ile bir araya geldi. Büyükelçi Berger ziyaret sırasında kültürel mirasta gastronominin önemli bir değer olduğunu ifade etti. AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, temasları kapsamında daha sonra Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Meclis Başkanı Hilmi Teymur ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, Büyükelçi'ye Gaziantep'in Sosyo-ekonomik yapısının yanı sıra, Gaziantep'in Avrupa Birliği ülkelerine ihracatı, GTO Avrupa Birliği Bilgi Merkezi'nin çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. GTO Başkanı Yıldırım, Gaziantep'in ihracatının yüzde 20'sini Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirdiğini ancak bunu yeterli görmediklerini vurguladı. Yıldırım, Türkiye'de GTO bünyesinde ilk kurulan AB Bilgi Merkezi'nin 22 yıldır önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger; Gaziantep Ticaret Odası'nın mesleki eğitim ve Suriyeli Mültecilere yönelik çalışmalarını takdirle izlediğini, bundan sonraki dönemde Gaziantep Ticaret Odası ile ortak çalışma ve projeler yapılabileceği sinyalini verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim