• BIST 9789.49
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Gri listedeki PKK'lı öldürüldü

Gri listedeki PKK'lı öldürüldü
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK'ya önemli bir darbe indirildi.

Terör örgütü PKK, Nusaybin'in ardından Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de önemli bir darbe aldı. Örgütün lider kadrosundan Cemil Bayık'ın talimatıyla  Yüksekova'dan çıkmaya çalışan ve aralarında gri listede yer alan bir bölge yöneticisinin de bulunduğu 6 terörist etkisiz hale getirildi.

İstihbarat birimleri, terör ögürütünün lider kadrosunda iki önemli isim olan Murat Karayılan ile Cemil Bayık arasında kırsal kökenli grupların ilçelerden çekilmesi konusunda ciddi görüş ayrılığı ortaya çıktığını da tespit etti.

BÖLGE TEMSİLCİ YARDIMCISI VURULDU

Yüksekova'da terör örgütü PKK'nın meskun mahalden temizlenmesine yönelik operasyon sürüyor. Cemil Bayık'ın talimatı üzerine, kırsal kökenli terörist grupların ilçeden kaçma hazırlığı içinde oldukları tespit edildi. Nusaybin'de de 18 terörist Kamışlı'ya kaçmaya çalışırken öldürülmüştü. Güvenlik kuvvetlerine gelen bir ihbar üzerine terörist grubun yeri tespit edildi.  Çatışmaya giren teröristlerden 6'sı etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilenlerin tümünün kırsaldan gelenler olduğu anlaşıldı. Çatışmaya giren ve etkisiz hale getirilen grubun liderinin, gri listede yer alan PKK'nın Yüksekova Bölge Temsilci Yardımcısı Roni İslam kod adlı Talip Bartın olduğu tespit edildi.

PKK'da çözülmenin sürdüğü belirtilirken, gençlik yapılanması YPS üyelerinin ise geride bırakıldığı kaydedildi. Bu durum nedeniyle YPS yapılanması içinde de çözülmelerin başladığı ve teslim olmaların arttığı dile getirildi.

KARAYILAN İLE BAYIK BİRBİRİNE DÜŞTÜ

İstihbarat birimleri, Murat Karayılan ile Cemil Bayık arasında yerleşim birimlerindeki çatışmaların devamı konusunda ciddi görüş ayrılığı ortaya çıktığını belirledi. İstihbarat birimlerinin tespitlerine göre; Cemil Bayık, yetişmiş kırsal unsurların yerleşim birimlerinden çekilerek mücadelenin kırsala kaydırılmasını istiyor. Karayılan ise ilçelerden çekilmenin PKK'nın sonu olacağı ve yerleşim birimlerinin kırsaldan takviye edilmesi gerektiği görüşünü taşıyor. Karayılan ile Bayık ve destekçileri arasında sert bir tartışmanın yaşandığı istihbaratı elde edildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim