• BIST 9809.26
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Gözlüğe 50 saniyede son

Gözlüğe 50 saniyede son
Veni Vidi Göz Hastanesi Medikal Direktörü Op. Dr. Ertan Sunay, miyop, astigmat ve hipermetrop gibi gözde kırılma kusurlarının tedavisinde uygulanan yeni...

Veni Vidi Göz Hastanesi Medikal Direktörü Op. Dr. Ertan Sunay, miyop, astigmat ve hipermetrop gibi gözde kırılma kusurlarının tedavisinde uygulanan yeni lazer yöntemi No- Touch Laser ile ilgili bilgi verdi. Sunay, yeni yöntemle gözlüğe 50 saniyede son verildiğini açıkladı.

Son dönemde adını sıklıkla duyduğumuz No Touch Laser ile göze dokunmadan pek çok görme kusuru tedavi edilebiliyor. Yöntemle gözün korneasının kırıcılığı ve şekli değiştiriliyor. Bu sayede kesi yapılmadan görme kusurları ortadan kalkıyor. Veni Vidi Göz Hastanesi Medikal Direktörü Op. Dr. Ertan Sunay, No-Touch Laser yönteminin miyop, hipermetrop, astigmat ve yakın görme bozukluğunu düzeltmek için kullandıklarını söylerken, "Excimer Laser dünyada 35 yıldır uygulanıyor ve yaklaşık 37 milyondan fazla insan bu tedaviyi olmuş durumda. İşlem öncesi korneanın topografik analizi çok önemli. Bu analizle kişinin işleme uygun olup olmadığına karar veriyoruz." dedi.

Diğer lazer yöntemlerine kıyasla "No Touch Laser tedavisinin en önemli avantajlarından birisi, göz dokusu ince olan kişilere de uygulanabilmesi. Daha önce katarakt ameliyatı geçirmiş ve göz içi lensi takılmış ama göz numaraları sıfırlanamamış hastalarda da bu yöntem güvenle kullanılmakta. Kornea nakli ameliyatı olmuş ve yüksek göz numarası gelişmiş hastalarda da No Touch tekniğiyle tedavi yapılabiliyor.

Gözde herhangi bir kesi yapılmadığı için komplikasyon riskinin klasik lazer yöntemine kıyasla daha az olduğunu belirten Sunay, "Korneanın kesilmesinden korkan hastalar için ideal bir yöntem. Ayrıca yaralanma riski yüksek işlerde çalışanlarda ve sporcularda gönül rahatlığıyla uygulanabiliyor. Bu yöntemle ince kornealara bile işlem yapabiliyoruz." şeklinde konuştu.

İşlemin her bir göz için maksimum 50 saniyede bittiğini söyleyen Sunay, "Bu yöntemde hastanın göz kapaklarını açıp ışığa sabit bakmaları yeterli. Tabii tetkiklerden sonra bu işlemin olup olmayacağına karar veriyoruz." diye konuştu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim