• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Vatandaşlara Çöp Konusunda Bilgiler Verdi

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Vatandaşlara Çöp Konusunda Bilgiler Verdi
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Halk Meclisi Toplantısı'nda vatandaşlara bir araya gelerek yıllardır ilçenin prestijini sarsmış ve ilçe sağlığını...

Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Halk Meclisi Toplantısı'nda vatandaşlara bir araya gelerek yıllardır ilçenin prestijini sarsmış ve ilçe sağlığını tehlikeye atmış olan çöp konusu hakkında geliştirilen ve genişletilen Evsel Atık ve Ücretlendirilmesi konusunda bilgi verdi.

Toplantıda vatandaşlara yıllar boyunca gerek görüntü, gerek koku gibi çeşitli rahatsızlıklar verdiğini, ilçenin prestijini sarstığını ve ilçe sağlığını tehlikeye attığını söyleyen Başkan Erener, "Belediye Meclisimizde bütün Giresun'da belediyelerin yapmış olduğu gibi evsel atıkların ücretlendirilmesine karar verdik. Ne şekilde olacağı, nasıl olacağı hakkında yaptığımız Halk Meclisi toplantımızda halkımızı da bu konu da bilinçlendirdik. Halkımızla istişarelerde bulunduk. Halkımızdan bu konu hakkında herhangi bir olumsuz cevap almadık. Çünkü son derece makul rakamlar. Biliyorsunuz ki, Çavuşlu Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin açılmasıyla beraber, üzerimize büyük bir yük bindi. Çünkü şu anda Görele'mizin çöpleri ilçemizden alınıyor, Tirebolu'da ki aktarma merkezine gönderiliyor, oradan işlem görerek tekrar Çavuşlu Katı Atık Tesisi "ne geliyor ve burada işleniyor. Bu işlemin yaklaşık olarak maliyeti Görele Belediyesi'ne 1 Trilyon 248 Bin liradır" dedi.

"Çöpü üreten bedelini ödemelidir" diyen Erener, "Çöp, çevreye kirliliktir. Bu büyük yerlerde de böyledir, küçük yerlerde de böyledir. Kimi belediyeler farklı şekilde yapmış; su faturalarına vurmuş, kimi belediyeler emlak vergisine vurmuş. Bizim buradan ortak kararımız, bunu hanelere eşit bir şekilde bölüştürmektir. yüzde 60'ını hanelerden, yüzde 40'ını konut dışı iş yerlerinden, marketlerden, sanayi tipi yerlerden, lokantalardan kısaca iş yerlerinden almak oldu kararımız. Bununla ilgili olarak, ilgili broşürlerimiz ve görsellerimiz hazırlanmaktadır. Dergi, bilinçlendirici anket çalışmalarımız olacaktır. Hazırlanmaktadır. Bundan sonra böyle devam edecek. Halkımızla yürüyerek, onlarla fikir alış verişi ederek, istişareler de bulunarak; alenin değişen bir şey olursa belediye olarak değiştireceğiz. Ama halkı öncelik göreceğiz. Onlara danışarak. Onlardan gelen istek ve talepleri değerlendireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim