• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Gönül Kazan İle Gönüller Kazanılıyor

Gönül Kazan İle Gönüller Kazanılıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile Kocaeli'de ikamet eden mağdur durumdaki vatandaşların sıkıntılarını imkanları ölçüsünde...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile Kocaeli'de ikamet eden mağdur durumdaki vatandaşların sıkıntılarını imkanları ölçüsünde gidermeye çalışıyor.

Kocaeli Büyükşehir ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal hizmetleriyle gönüller kazanıyor. 2015 yılında ihtiyaç sahiplerine 64 bin 185 öğün yemek dağıtımı yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü zorlu kış şartlarına aldırmadan "Gönül Kazan" projesi ile hasta, yaşlı ve engelli olup yemek yapabilecek güçten yoksun ve yemek ihtiyacını karşılamak üzere çevresinden destek alamayan kişilere çözüm olarak, günlük iki öğün olacak şekilde hazır yemek ulaştırıyor.

"Gönül Kazan" projesi ile dondurulmuş yemek yardımı ulaştırılan vatandaşlar, "bu karda kışta bizleri unutmayan belediyemizden, Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'ndan Allah razı olsun. Allah devlete millete zeval vermesin, tuttuğunuz altın olsun, yolunuz açık olsun, vatan millet sağ olsun" diyor.

"Gönül Kazan" projesi ile yemek pişirme imkânı bulunmayan yaşlı, kimsesiz, engelli, bakıma muhtaç vatandaşlara günlük iki öğün olacak şekilde evlerine hazır yemek ulaştırılıyor. Hasta, yaşlı ve engelli olup yemek yapabilecek güçten yoksun ve yemek ihtiyacını karşılamak üzere çevresinden destek alamayan kişilere çözüm olarak "Gönül Kazan" projesi ile dondurulmuş gıda yardımı yapılmakta ve ailelere günlük 2 öğün olacak şekilde hazır yemek ulaştırılmaktadır. Bu proje ile birlikte yemek pişiremeyecek kadar yaşlı ve hasta olan bireylerin sağlıklı yiyeceklerle beslenme ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanarak, ayrıca herhangi bir markete gitmek zorunda kalmadan aileler, evlerine kadar teslim edilen gıdalar sayesinde zahmetsiz bir şekilde bu ihtiyaçlarını giderebilmektedir.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü mağdur durumdaki vatandaşlar için; "Gönül Kazan" projesi ile dondurulmuş gıda yanında, sosyal güvencesinin karşılamadığı giderlerini ödeyecek yeterlilikte olmayan vatandaşlara yönelik olarak tedavi masrafları, ilaç ve medikal giderleri, 41 Kart ile Gıda ve Giyim, Barınma Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi ile sokakta kalanlara ve Kocaeli'deki hastanelerde tedavi gören hasta ve yakınlarına barınma ve sıcak yemek ve konaklama, doğal afet mağdurlarına nakit ve eşya yardımı, ikiz-üçüz bebekleri olan mağdur vatandaşlara mama ve çocuk bezi desteği, doktor raporu ile normal gıda beslenme sıkıntısı olanlar için glütensiz gıda yardımı, yolda kalmışlara ulaşım yardımı, su faturası yardımı, evsiz kalanlara konteyner ev, köye dönüş ve nakliye yardımı, ağır engelli açlık sınırındaki vatandaşlara nakit yardımı gibi daha birçok konuda yardım faaliyetleri yürütmektedir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim