• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Golden PEN Ödüllü Yazar Mustafa Mestur İstanbul’a Geliyor

Golden PEN Ödüllü Yazar Mustafa Mestur İstanbul’a Geliyor
Eserleri 20'yi aşkın dile çevrilen Golden Pen Ödüllü öykü yazarı Mustafa Mestur, Uluslararası Öykü Festivali kapsamında Türkiye'ye geliyor.

Eserleri 20'yi aşkın dile çevrilen Golden Pen Ödüllü öykü yazarı Mustafa Mestur, Uluslararası Öykü Festivali kapsamında Türkiye'ye geliyor. Mestur, son yüzyıl İran edebiyatının en sevilen 10 yazarı arasında gösteriliyor.

İran edebiyatının en sevilen 10 yazarından biri olarak gösterilen öykü yazarı Mustafa Mestur, Zeytinburnu Belediyesi tarafından 16-20 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası Zeytinburnu Öykü Festivali için ülkemize geliyor. Türkiye'nin ilk uluslararası düzeydeki öykü festivaline İranlı yazar Mustafa Mestur'ün yanı sıra uluslararası düzeyde önemli yazarlarla birlikte çok değerli Türk öykücüleri de katılacak.

ISFAHAN EDEBİYAT ÖDÜLÜ SAHİBİ

1964 doğumlu Mustafa Mestur, 1988 yılında İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve İran Edebiyatı üzerine yüksek lisans yaptı. Yazarın ilk öyküsü 1991 yılında edebiyat ve felsefe dergisi Kian'da, ilk öykü kitabı Kaldırımda Aşk ise 1998 yılında yayınlandı.

İki yıl sonra kaleme aldığı "Tanrı'nın Gül Cemalini Öp" romanı eleştirmenler ve okuyucular nezdinde büyük bir başarı yakaladı. 15 yıl içinde 50 baskı yapan eser, Golden Pen Ödülü'ne layık görüldü. Cüzzamlı Eller ve Domuz Kemiği adlı kısa romanları, eleştirmenler tarafından Mestur'un en sinemasal eseri olarak duyuruldu ve kısa bir sürece içinde 30 baskı yaptı. Aynı zamanda Türkçe, Rusça, Arapça ve İtalyancaya da çevrilen eser, Isfahan Edebiyat Ödülü'ne (En İyi Roman) layık görüldü.

MESTÜR ÜZERİNE YİRMİYİ AŞKIN TEZ YAZILDI

Mestur'un eserleri birçok dile çevrildi ve üzerine yirmiyi aşkın tez yazıldı. İranlı yazar Mustafa Mestur'un "Cüzamlı Eller ve Domuz Kemiği" romanı aslında uzun bir hikaye gibi. Romanla hikaye arasında bir tür de denebilir. Yazarın kendi coğrafyasından izler taşıyan bu küçük hacimli roman, okuyucunun bilinçaltına ölüm, kadın, aşk, sevinç, hüzün karışımı bir duygu yerleştiriyor. Diğer eser ise Yunus isimli bir gencin tezi çerçevesinde gelişen olayları ele alıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim