• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Gölbaşı’ndan Dünyaya ’Sevgi Ve Kardeşlik’ Çağrısı

Gölbaşı’ndan Dünyaya ’Sevgi Ve Kardeşlik’ Çağrısı
Şairler ve aşıklar bütün dünyaya sevgi ve kardeşlik mesajı vermek için sevgi şehri Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bir araya geldi.

Şairler ve aşıklar bütün dünyaya sevgi ve kardeşlik mesajı vermek için sevgi şehri Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bir araya geldi.

Şairler ve aşıklar bütün dünyaya sevgi ve kardeşlik mesajı vermek için sevgi şehri Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bir araya geldi. Uluslararası Kültür Dil ve Edebiyat Derneği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gölbaşı Belediyesi'nin destekleriyle Sevgi Şehri Gölbaşı'nda 18 ve 19 Aralık tarihlerinde Uluslararası Başkent Şairler ve Âşıklar Şöleni'nin tanıtımı yapıldı.

KARDEŞLİK ÇAĞRISI

Dünyanın acı, zulüm, savaş ile yoğrulmuş farklı coğrafyalarında yaşayan dünya şairleri ve aşıkları ile Türkiye'de yaşayan şair ve aşıkları bir araya getirerek şiddet, baskı, savaş yerine; şiir aracılığıyla sevgi, dostluk ve kardeşlik dilinin bütün dünyaya yerleşmesine katkı sağlamak, bütün dünyaya sevgi çağrısında bulunmak amacıyla Gölbaşı Galip Demirel Vilayetler Evi Anadolu Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısında şairler ve aşıklar tarafından bütün dünyaya "Sevgi ve Kardeşlik Çağrısı'nda" bulunuldu.

BERABERLİĞİMİZİ KORUYACAĞIZ

Basın toplantısında konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 2015 yılında yaşanan terör olaylarının 2016 yılında yaşanmaması temennisinde bulunarak, "Siyasilerimiz, sanatçılarımız, aşıklarımız, işadamlarımız mücadele ettiği sürüce birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi koruyacağız. Gölbaşı Belediyesi olarak sizleri burada ağırlamaktan ve ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

HİÇBİR COĞRAFYA İNSANI ÜZÜLMESİN

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva da yaptığı konuşmasında bu sevgi çağrısının tüm dünyaya yayılmasını temenni ederek, "Hiçbir coğrafya insanının üzülmesini istemiyoruz. Terörü durdurmak ve sesimizi duyurmak için işimizde ve çalışmalarımızda bu birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz gerekir. Burada aydınların misyonu önemli. İnsanımızı, gençlerimizi aydınlatacağız, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz. Acıları da iyiliği de paylaşmayı öğreneceğiz. Burada verilen mesajlar 2016'ya ve dünyaya daha da iyi duyurulur" dedi.

CEMAL SAFİ'DEN TEK HECE AŞK

Şair ve âşıkların şiirler okuduğu, türküler söylediği programda ünlü şair Cemal Safi de "Tek Hece Aşk" şiirini seslendirdi.

BARIŞ GÜVERCİNİ UÇURULDU

"Sevgi ve Kardeşlik Bildirisi" okunmasının ardından şair ve âşıklar Mogan Gölü'ne beyaz güvercin uçurarak acı ve hüznün yılı olan 2015 yılının bittiği şu günlerde 2016 yılının Sevgi, Barış ve Kardeşlik yılı olması temennisinde bulundular.

Gölbaşı’ndan Dünyaya ’Sevgi Ve Kardeşlik’ Çağrısı

Gölbaşı’ndan Dünyaya ’Sevgi Ve Kardeşlik’ Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim