• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Göğüs Büyütme Ameliyatı, Süt Vermeye Engel Olmuyor

Göğüs Büyütme Ameliyatı, Süt Vermeye Engel Olmuyor
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Çelik, göğüs büyütme ameliyatının hamilelik sonrasında süt vermeye engel olmadığını...

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Çelik, göğüs büyütme ameliyatının hamilelik sonrasında süt vermeye engel olmadığını belirtti.

Genelde az gelişmiş meme dokusu olan yada hamilelik sonrası veya kilo verme sonucu memesi küçülen kadınlara daha dolgun görünümlü meme kazandırmak amacıyla estetik yapılabildiğini belirten Op. Dr. Muzaffer Çelik, "Memeyi büyütme ve dolgunlaştırmada çok başarılı olan bu yöntemde her zaman meme eski görüntüsünden çok daha güzeldir. Büyüklük oranı ise kişinin göğüs kafesinin ölçüsüne ve isteğine göre ayarlanır. Meme büyütme ameliyatları uygun hastaya, uygun cerrahi teknik ve uygun protez seçilmez ise maalesef sorunlu bir girişim olmaktadır. Kranioplast'ta meme büyütmek amacıyla serum fizyolojikli protezler tercih edilir. Sağlıklı olması esas amaçtır. Uygulanan tekniğe göre koltuk altından girilerek protez kas arkasına yerleştirilir. Koltuk altında iz olmaması büyük avantajdır. Kas arkasına konması protezin deri altından hissedilmesine mani olur ve doğal görünüm sağlar. Bu nedenle diğer yöntemlere göre avantajlıdır. Memede kesi yoktur, iz yoktur, meme başı his kaybı riski yoktur ve "Kapsüler Kontraktür" denilen komplikasyon oranı yüzde 1 civarındadır. Meme başından girilerek gland arkasından protez yerleştirilen durumlarda ağrılar daha az olmasına rağmen meme dokusunun yaralanma riski, meme başında his kaybı riski (yüzde 40) ve protezin elle hissedilmesi nedenleriyle bu yöntemi kullanmamaktayız" şeklinde konuştu.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Çelik, kendi uyguladıkları tekniğe göre ameliyatın yaklaşık 30 dakika kadar sürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Tercihan genel anestezi uygulanır. Aynı gün yada ertesi gün taburcu olunur. İlk iki gün kas arkası yerleştirilen protezlerde kas ağrısı olabilir ancak bu süre kişiden kişiye değişkendir. Bu dönem içerisinde araba kullanmak, ağırlık kaldırmak yasaktır. Masa başı işlerde iki gün sonra işe başlanabilir. Üç hafta spor yasağı vardır. Yürüyüşler yapılabilir. Memenin tam yumuşaması ve protezin tam yerine yerleşip sabitlenmesi için birkaç hafta gerekebilir. İz olmaz, dikiş alma yoktur. En çok sorulan süt vermeye mani olur mu sorusudur. Süt vermeye engel değildir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim