• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Girişimcilikte Kadının Gücünü Anlattılar

Girişimcilikte Kadının Gücünü Anlattılar
İzmir Ticaret Borsası, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Amway Türkiye işbirliğince düzenlenen Girişimcilikte Kadın Gücünün Çekici Etkisi: 1 Adım...

İzmir Ticaret Borsası, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Amway Türkiye işbirliğince düzenlenen Girişimcilikte Kadın Gücünün Çekici Etkisi: 1 Adım Öne Çık konulu panel, TMMOB Mimarlık Merkezinde yapıldı. İzmir Ticaret Borsası, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu ve Amway Türkiye işbirliğiyle Girişimcilikte Kadın Gücünün Çekici Etkisi konulu panel gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İTB Başkanı Işınsu Kestelli, kadın ve genç girişimcilerin desteklenmesini söyleyerek, "Gençlerimizi, hayaller Steve Jobs, gerçekler devlet memurluğu" sarmalından kurtarmalıyız" dedi.

"KADINLAR BİR ADIM ÖNE ÇIKARSA"

Panelin açılış konuşmasını yapan TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, "Biz, kadın girişimcilerin hayallerini hayata geçirebilmelerinde yol olmak istiyoruz. Ülkemizin kadına ihtiyacı var. Kadınlarımız mutlaka bir adım öne çıkmalı. Kadınlarımız öne çıkarsa ülkemizin gelişmişlik seviyesi artacak, dünyanın en önemli 15 ülkesinin içinde yer alacak. Kadınlarımız bir adım öne çıktıkça ülkemiz toplumsal cinsiyet eşitliğinde 20 adım ileri gidecek. Kadınlarımız bir adım öne çıkarsa topyekun kalkınma sağlanacak" şeklinde konuştu.

FİKİRLERİNİN PEŞİNDEN GİDENLERİ DESTEKLİYORUZ

Dünyada 100'ü aşkın ülkede faaliyet gösteren Amway'in Avrupa Dış İlişkiler Kıdemli Bölge Müdürü Çorbacıoğlu, firma olarak Türkiye'deki kadın girişimcilerin desteklenmesini önemsediklerini söyledi. Amway'in dünyadaki çalışanlarının yarıdan fazlasını kadınların oluşturduğunu anlatan Çorbacıoğlu, "Biz bu açıdan kadın girişimcileri, kadınların istihdam oranını çok önemsiyoruz. Girişimcilik ruhu arttıkça bireyi güçlendiren şeyler toplumların gelişmesinde önemli lokomotif olur. Amway olarak fikirlerinden yılmadan peşinden gidenleri sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

"HER ALANDA OECD ÜLKELERİNİN ALTINDAYIZ"

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye'deki kadın erkek eşitliğine değinerek şunları söyledi:

"Bir kadın girişimci ve Borsa Başkanı olarak yıllardır, Türk kadınının iş hayatının ve ülkenin tüm yönetim alanlarının içine hak ettiği ölçüde dahil olması için sarf edilen çabaların içinde yer almaya gayret ediyorum. Çünkü Türkiye'nin söyleyecek en çok sözünün, yapacak en çok işinin olduğu alanların başında, hiç şüphesiz cinsiyet eşitliği geliyor. Kadının ekonomiye katılımından fırsat eşitliğine, eşit işe eşit ücretten yönetimde eşit temsile, okur-yazarlıktan girişimciliğe kadar neredeyse bütün parametrelerde OECD ülkelerinin en altında yer alıyoruz."

HAYALLER GERÇEKLER

Kestelli, gelişmiş ülkelerce geçilecek olan yeni sanayi 4.0 modelinin uygulanacak olmasında Türkiye'yi bekleyen riskler ve alınması gereken önlemleri sıraladı. Işınsu Kestelli, yeni gelişimleri yakalamak için kaynakların iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Ülkemizin kalkınma yolculuğunda, insan kaynağımızın hayati önemini hepimiz biliyoruz. Bizim ne petrolümüz ne de bizi kısa yoldan zengin edecek başka bir doğal kaynağımız var. Gelişme yolunda kendi insanımızı donanımlı, üretken ve rekabetçi kılmaktan başka yolumuz yok. Çünkü ancak güçlü bireyler, güçlü toplumları doğurur. Oysa geldiğimiz noktada gençlerimizi yeteri kadar eğitip donatabildiğimiz ve onlara kendilerini gösterme fırsatı verebildiğimiz konusunda ciddi soru işaretleri var. Gençlerimizi, "hayaller Steve Jobs, gerçekler devlet memurluğu" sarmalından kurtarmalıyız. Bunun için, ortak ülkü ve idealleri olan, birlikte kazanıp birlikte harcayan, neşe ve ümit dolu insanların yaşadığı bir ülke inşa etmemiz şart."

"KADINSIZ TOPLUM YARINSIZ TOPLUMDUR"

Kadınlar olmadan yarının ne olacağının asla belli olmayacağını belirten Kestelli, şunları söyledi:

"Türkiye'nin bugün, taşıyıcı kolonlarından biri kadın olan yeni bir başarı hikayesine ihtiyacı var. Bunu başaramadığımız takdirde gelişmiş ülkelerle aramızdaki farkı kapatıp öne geçmemiz maalesef hayal olmaktan öte gitmez. Evet, kadınsız toplum yarınsız toplumdur. Yarınlarımız için hayatın her alanında kadınımızı yüreklendirmeli ve teşvik etmeliyiz. Bugün açıklanacak Amway raporunda, Türkiye'de girişimcilik iştahının, bütün iyi niyetli çabalara karşın 2014 yılına göre gerilediğini görüp üzüldüm. Oysa biliyorum ki gençlerimiz girişimcilik konusunda çok hırslı ve istekli. Lütfen, bu büyük gücü boşa akıp giden sular gibi izlemeyelim."

Girişimcilikte Kadının Gücünü Anlattılar

Girişimcilikte Kadının Gücünü Anlattılar

Girişimcilikte Kadının Gücünü Anlattılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim