• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Gevaş Belediye Başkanı Eğitim Camiasıyla Buluştu

Gevaş Belediye Başkanı Eğitim Camiasıyla Buluştu
Van'ın Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, ilçede ilk kez başlatılan istişare ve değerlendirme toplantıları kapsamında eğitim camiasıyla bir araya...

Van'ın Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, ilçede ilk kez başlatılan istişare ve değerlendirme toplantıları kapsamında eğitim camiasıyla bir araya geldi.

İlçede ilk kez Belediye Başkanı Sinan Hakan tarafından geçtiğimiz aylarda düzenlenen "Gevaş 1. Genel İstişare ve Değerlendirme Toplantısı", "Üniversite Gençliği ile İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" ve " Gevaş Gençliği ile İstişare ve Değerlendirme Toplantı'nın dördüncüsü eğitim camiasıyla yapıldı. Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen "Gevaş Eğitim Camiasıyla İstişare Toplantısı"na başkan yardımcıları Behçet Altıntaş ile Erdoğan Parlak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Arvas, şube müdürleri Sait Çalımlı, Hurşit Turbil ile Ethem Bektaş ve okul müdürleri katıldı. İstişare toplantılarını önemine değinen Belediye Başkanı Sinan Hakan, bu toplantıların rutin olarak devam edeceğini belirtti. Başkan Hakan, "sürekli ilçeyle lakalı bir çok toplantılar yaptık buda dördüncüsü oldu. İstişareden hayır doğar. Konu başlığımız yok. Gevaş ile ilgili Gevaş belediyesiyle ilgili eleştirilere sonuna kadar açığız. Kendi alanımızla ilgili ne yapılması gerek, eksiklerimizi idarecilerin gözünden görmek istiyoruz. Nasıl bir toplum ve nasıl bir Gevaş görüyorsunuz? Nasıl bir yol haritasıyla ortak bir çalışma yapabiliriz? Ortak olacağımız projeler var mıdır? Bunlarla ve değerli fikirlerinizi bekliyoruz" dedi.

Belediyelerin siyasi üstü bir kurum olduğunu vurgulayan Başkan Hakan, "Belediye bana göre siyasi üstü bir kurumdur. Bu toplumun bütün kesimlerine kendini ifade edebilen bir kurumdur. Milli eğitim çok büyük bir camiadır. Ülkenin ve ilçenin geleceğine şekil veren ve geleceği yetiştirdiği kurumlardır. Sizlerin elleriyle şekillenecektir. Dolayısıyla sizler ne kadar rahat çalışırsanız, ne kadar özgür bireyler olursanız ve ne kadar iyi bireyler yetiştirseniz bizlerde o kadar rahat edeceğiz. Eğitimcilerin gözünde nasıl bir Gevaş var ne nasıl olmalı" şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Arvas da, "Eğitime çok büyük önem veren ve her konuda bize yardımcı olan başkanımızın böyle bir toplantı yapması bizi çok mutlu etti. Tabi eğitim tek ayaklı değildir. Eğitimin mutlaka her kesim tarafından desteklemesi gerekir. Bunu hep beraber yapacağız. Seçildiği günden bu güne isteklerimiz geri çevirmeyen ve her zaman eğitimin ve bizlerin yanında olan başkanımızın gösterdiği ilgiye teşekkür ederiz. Herkes idarecilik yaptığı okulda birlikte çevreye de nasıl faydalı olabilir düşüncesini de taşıması lazım" ifadelerini kullandı.

Toplantıda tek tek söz alan okul müdürleri, eğitim ve diğer alanlarda yaşanan sıkıntıları dile getirdiler. Toplantıda "velilerin ilgisizliği" ve "ulaşım sıkıntısı" gündemin birinci sıralarında yer aldı. Verilen yemeğin ardından program sona erdi.

Gevaş Belediye Başkanı Eğitim Camiasıyla Buluştu

Gevaş Belediye Başkanı Eğitim Camiasıyla Buluştu

Gevaş Belediye Başkanı Eğitim Camiasıyla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim