• BIST 8963.12
  • Altın 2279.145
  • Dolar 32.3093
  • Euro 35.0859
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Genç yeteneklere eşofman

Genç yeteneklere eşofman
Kepez Belediyespor Kulübü'nün okullar arası yaptığı yetenek taramasında tespit edilen ve 4 spor kulübü bünyesinde futbol yeteneklerini geliştiren 420...

Kepez Belediyespor Kulübü'nün okullar arası yaptığı yetenek taramasında tespit edilen ve 4 spor kulübü bünyesinde futbol yeteneklerini geliştiren 420 öğrenciye eşofmanları dağıtıldı.

Kepez Belediyesi, 420 genç yetenek için Eşofman Dağıtım Töreni düzenledi. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, TFF Akdeniz Bölge Müdürü Ahmet Köksalan, genç yetenekler ve aileleri katıldı. Futbol Yetenek Taraması Eşofman Dağıtım Töreni'nin açılış konuşmasını yapan TFF Akdeniz Bölge Müdürü Ahmet Köksalan, başarıyla sürdürülen Türk futbolu altyapısına sporcu kazandırma projesinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye teşekkürlerini ifade etti.

Tütüncü: "Sosyal ve akademik eğitimler de var"

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, sadece futbolda değil, basketbol ve voleybolda da her yıl 10 binlerce çocuk arasından yetenek taraması yaparak sporcu yetiştirdiklerinin altını çizdi. Büyük bir genç nüfusa sahip ülkemizin profesyonel takımlarında çok fazla yabancı sporcu olmasının düşündürücü olduğuna dikkat çeken Tütüncü, bir yandan da çocuklarımızı kötü alışkanlılardan uzak tutup daha iyi bir vatandaş haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Seçilen çocuklara spor eğitimi ile birlikte şehir gezileri gibi sosyal aktiviteler ile belediyenin etüt merkezlerinde akademik eğitimler de sunduklarını belirten Tütüncü, öğrencilerin güzel bir ailenin parçası olmasını hedeflediklerini söyledi.

"Yeteneklerimizi fark ediyoruz"

Bir belediyenin her yıl 60 bin öğrenciyi yetenek taramasından geçirip seçilen öğrencilere eğitim vermediği gerekçesiyle hukuken eleştirilemeyeceğini belirten Tütüncü, geleceği düşündükleri için bu sorumluluğu üstlendiklerini söyledi. Liglerimizde oynayabilecek, daha da iyisi dünyaya pazarlayabileceğimiz yeteneklerimizin var olduğunu belirten Tütüncü, yapılması gerekenin onları fark edip ufuk vermek olduğunu söyledi.

"Gönüllerini doyurmalıyız"

Çocuklara ne kadar kıymet verilirse o kadar iyi gelecek sağlanabileceğini belirten Tütüncü, "Gelecekte siz evlatlarınızla gurur duyun, onlar da geriye dönüp baktıklarında sizlerle gurur duysunlar. Bir çocuğun karnını doyurmak, üstünü giydirmek, cebine para koymak yeterli değil. Çocukların gönüllerini doyuramazsak, neticeye varamayız. Gönüllerini buralarda doyuruyoruz. Kepez Belediyesi'nde 190'dan fazla öğretmen çalışıyor. Bu kadar öğretmenin çalıştığı bir başka eğitim kurumu yok" dedi.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen altyapı futbolcularına eşofman hediyesi töreninde, öğrencilerin tecrübelerini arttırabilmeleri adına Poplin Spor, Kepez Gençlik ile Kepez Dokuma Spor Kulüplerinin kurulduğu da açıklandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim