• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Genç MÜSİAD Konya Şubesi Toplantıları Sürüyor

Genç MÜSİAD Konya Şubesi Toplantıları Sürüyor
Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen toplantılara bu hafta Simex Teknoloji Aksesuarları Genel Müdürü ve aynı zamanda İş Yönetimi ve İletişim...

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen toplantılara bu hafta Simex Teknoloji Aksesuarları Genel Müdürü ve aynı zamanda İş Yönetimi ve İletişim Uzmanı Özden Cengizoğlu konuk oldu.

MÜSİAD Konya Şubesi Brifing salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, "Hepimiz gerek özel yaşantımızda gerekse de iş yaşantımızda sürekli bir koşuşturma ve telaş içerisindeyiz; ancak bunca koşuşturmacaya rağmen gerçek anlamda başarıyı yakalayabiliyor muyuz diye de sormaktan kendimizi alıkoyamıyoruz. Hepimiz Farklı alanlarda ve farklı işlerde çalışıyoruz. Tabi hepimizin iş hayatının yanı sıra bir de aile hayatı var. Bu haftaki konferansımızda bizler de başarıyı elde etmenin yoları ve davranış profilleri hakkında bilgiler almak istedik" dedi.

İster iş hayatında isterse de özel hayatta başarıyı yakalamanın sırrının dengeli davranmaktan geçtiğini vurgulayarak konuşmalarına başlayan Özden Cengizoğlu, "İnsanları başarıya götüren en önemli konu kontrol ve denge mekanizmasını hayatımızın her anında uygulayabilmektir. Rahat yaşama isteği ve konforuna düşkünlük ise insanları başarısızlığa götürür. Bizler hayatımızın her safhasında eylem-söylem dengesini, mantık-duygu dengesini ve özel hayat-iş hayatı dengesini kurabilirsek zaten başarı da beraberinde gelecektir. Rabbimiz Dünya üzerindeki her şeyi bir denge içinde ve kusursuz olarak yaratmıştır. Müslümanlar olarak bizler de yaşamımız boyunca ölçülü ve dengeli yaşamak zorundayız. Hepimiz bu noktada kendi muhasebemizi yapmak ve iş ve özel hayatımızda ne kadar başarılıyız, iz bırakabiliyor muyuz diye kendimizi sorgulamakla yükümlüyüz. Bu ülkenin potansiyeli, gücü ve iz bırakacak olanları da gençlerdir. Bizler Müslümanlar olarak hayatımızın her noktasında başarılı olmak ve her konuda en iyi olmak zorundayız. Aslında hayatta başarılı olmanın temel felsefesi dünya-ahiret dengesini kurmaktan geçmektedir. Yüce Rabbimizin bizlere Peygamber Efendimiz aracılığı ile gönderdiği kutsal kitabımız Kur'an-Kerim'i yaşantımız boyunca kendimize rehber olarak alırsak ancak o zaman gerçek anlamda başarı sağlarız. Hem iş hem de özel hayatımızda başarılı olmak adına bazı özelliklere de sahip olmak gerekiyor. Bu özelliklerin başında da ikna kavramı geliyor. İknaın temelini de empati ve samimiyet kavramları oluşturmaktadır. Çünkü insanlar iletişime geçtikleri zaman iki temel beklenti içine girerler, bunlardan birincisi önemsenmek, ikincisi ise anlaşılmaktır. İnsanlar karşısındakiler tarafından önemsendiklerini ve anlaşıldıklarını hissettikleri zaman bağ oluşur ve iletişim güç kazanır. Başarıyı yakalamaktaki bir diğer güçlü etken de güven duygusudur. Güven duygusu da ancak karakter ve yeterlilik sayesinde oluşur. Karakter ve yeterlilik kavramı, insanların birbirlerine güven duymalarını sağlayan en önemli faktördür. Yaptığımız işle ilgili donanımımızın ve yeterliliğimizin tam olması karşımızdakilerin bizlere olan güven duygusunu da artıracaktır. Bizler işimizle ilgili başarı elde etmek için yeniliğe açık ve arayış içinde olmalıyız. Karakterimizin, ikna kabiliyetimizin, güven verebilme duygumuzun, yeterliliğimizin, samimiyetimizin, davranışlarımızdaki dengenin, tamamını çınar ağacına benzetecek olursak, bu kollar ne kadar çok olursa başarıya o kadar çok yaklaşırız. Bizler hayatımızın her aşamasında gerektiğinde ve gerektiği kadar konuşan, dinleyen, öğrenmek için soru soran, olaylara karşı insan ve çözüm odaklı yaklaşan, samimi ve yapıcı bir özelliğe sahip olursak başarıyı yakalarız" şeklinde konuştu.

Programın sonunda Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, İş Yönetimi ve İletişim Uzmanı Özden Cengizoğlu'na günün anısına hediye takdim etti.

Genç MÜSİAD Konya Şubesi Toplantıları Sürüyor

Genç MÜSİAD Konya Şubesi Toplantıları Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim