• BIST 9079.97
  • Altın 2322.905
  • Dolar 32.3205
  • Euro 34.9161
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Genç mühendisler geri dönüşüm bilinci aşılayacak

Genç mühendisler geri dönüşüm bilinci aşılayacak
KOCAELİ(İHA) – İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Çevre Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu arasında gerçekleştirilen proje...

KOCAELİ(İHA) – İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Çevre Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu arasında gerçekleştirilen proje kapsamında, 30 gönüllü mühendis ve öğrenciler, İzmit'te çevre ve geri dönüşüm ile ilgili eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapacak.

Çevre Mühendisleri Odası Öğrenci Komisyonu üyeleri, İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü" nü ziyaret etti. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hakan Yıldız ve Çevre Mühendisi Sadık Arıcan ile görüşen genç mühendisler, KOKAP (Kocaeli Kaynakta Ayrıştırma Projesi) kapsamında İzmit sınırlarında vatandaşlara verecekleri geri dönüşüm ve çevre bilinçlendirme çalışmaları için projelerini sundu. Ziyarette, İzmit Belediyesi'nin çevre ve geri dönüşüm çalışmaları, eğitim ve bilinçlendirme projeleri üzerinde fikir alış verişinde bulunuldu.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, "Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte cadde cadde, sokak sokak vatandaşlarımıza bilgilendirmeler yapacaklar. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün izin vermesi halinde okullarda seminerler, çevre temalı gösteriler düzenleyerek öğrencilerimize çevre sevgisini aşılayacaklar. Bütün kalabalık ve yoğun ortamlarda geri dönüşümü anlatacaklar" dediler.

Yaklaşık 30 adet gönüllü mühendis ve öğrencinin katılacağı eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının bütün yıl süreceği öğrenildi.

Öte yandan İzmit Belediyesi'nin mahallelerdeki çalışmaları devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Ayazma Mahallesi 5.ada genelinde merdiven ve korkuluk çalışması yapıldı. 5. Ada genelinde yapılan merdiven çalışmasında, 17 metreküp hazır beton ve 354 kg korkuluk malzemesi kullanılarak 50 metre betonarme merdiven, korkuluk çalışmasında da 92 metre tutamak kullanıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim