• BIST 9524.59
  • Altın 2492.484
  • Dolar 32.5333
  • Euro 34.686
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Gemerekli Öğretmenler Avrupa’dan Döndü

Gemerekli Öğretmenler Avrupa’dan Döndü
Gemerek Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri Erasmus-Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi kapsamında "Neden Okuldayım" isimli projesiyle...

Gemerek Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri Erasmus-Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi kapsamında "Neden Okuldayım" isimli projesiyle Avrupa'ya gitti.

Proje kapsamında Gemerek'te uygulanan anket, Berlin'deki özel okul ve devlet okullarında da uygulandığı bildirilirken, Anketlerin sene boyunca değerlendirileceği, karşılaştırmalı nihai rapor 2017 Şubat ayında Ulusal Ajans'a sunulacağı, ayrıca anketlerin Milli Eğitim Bakanlığı Anket Uygulamaları Sistemi'nde yayımlanması sağlanacağı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Atatürk Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğretmeni Kemal Duman; "Proje kapsamında Berlin şehrine bir gezi düzenledik ve çeşitli faaliyetler düzenledik. Neden Okuldayım isimli anketimizde çalışmalar yaptık ve sonuçları 2017 yılında ulusal ajansa ve bakanlığa sunacağız. Bu projede ki ekibime özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ekibimle çok başarılı bir çalışma gerçekleştirdik" dedi.

Okul öğretmenlerinden Bilgehan Ayata ise, "Almanya'nın Berlin şehrinde gerçekleştirmiş olduğumuz bu eğitim faaliyetinde pek çok faydalar elde ettik. Bu faydalardan biriside kültürel karşılaştırma oldu. Ülkemiz ile Avrupa ülkelerinden özellikle Almanya'nın başkenti olması hasebiyle karşılaştırma imkanı bulduk. Buradan şöyle bir sonuca ulaştık. Ülkemiz gerçek anlamda oldukça gelişmiş bir ülke. Tabi ki eksikliklerimizde var ama genel itibariyle baktığımızda bizim ülkenin eksikliği olarak orasının ulaşımını gördük. Özellikle demiryolu ağının ve alt yapısının çok gelişmiş olduğunu gördük. İnsanların kurallara uyma alışkanlıklarının bizimkini nazaran hayli gelişmiş olduğunu gördük." ifadelerini kullandı.

Yasemin Karadeniz ise, "Okulumuzda yaptığımız projeyle 12 öğretmen arkadaşın Avrupa'ya Berlin'e yaptığı gezide birçok farklılık gördük. Gezdik Berlin'deki güzellikleri farklılıkları gördük bunları öğrencilerimize aktarmanın sevinci içerisindeyiz" diye konuştu.

Geziye katılan 12 öğretmen ise gezinin çok başarılı olduğu ve çalışmaların amacına ulaşması için çalışmaları devam edeceğini belirttiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim