• BIST 9548.09
  • Altın 2500.291
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.5676
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

Geleneksel Malatya Film Festivali başlıyor

Geleneksel Malatya Film Festivali başlıyor
6. Uluslararası Malatya Film Festivali başladı. Tören öncesi sanatçılar ve davetliler, son dönemlerde yaşanan terör olayları nedeniyle kırmızı yerine siyah halıdan geçiş yaptı.

Hilton Otel'deki tören öncesi sanatçılar ve davetliler, son dönemlerde yaşanan terör olayları nedeniyle kırmızı yerine siyah halıdan geçiş yaptı. Davetliler daha sonra festivalin açılış programının düzenlendiği salona geçti. Sanatçıların ve bazı davetlilerin de kıyafetlerinde siyahı tercih ettiği festivalin sunuculuğunu, Yekta Kopan üstlendi.

Törende, yıl içerisinde hayatını kaybeden sanatçıların fotoğrafları ekrana yansıtıldı. Duygulu anların yaşandığı sırada, sanatçı Selda Alkor'un gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, törende yaptığı konuşmada, sinemanın işlediği temayı izleyenlere birebir hissettirebilme özelliğiyle önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

SİNEMA ORTAK DİL

Sinemanın dili, dini, fikri ve rengini gözetmeksizin bütün insanlara aynı temelde birleştiren, insanlığın ortak dili olabilen büyülü bir dünyanın adı olduğunu aktaran Kamçı, "Sinema, ülkelerin, toplumların ve kültürlerin kendilerini ifade etme imkanı bulabildikleri kıymetli bir mecradır. Bu açıdan bakıldığında sinemanın bölgesel ve küresel barışa önemli katkılar sağlayacağı bir potansiyeli olduğu şüphe götürmez bir gerçektir" dedi.

Kamçı, insanlar arasındaki görünmez duvarları ortadan kaldırmanın ve uluslararası barış ve hoşgörüyü sağlamanın en kestirme yolunun sinema olduğunu bildirerek, sanata, sanatçıya ve gençlere sanat eğitimlerine gereken önemin verilmesinin çağdaş bir toplum olmanın ön şartları arasında yer aldığını ifade etti.

Onur ve emek ödülleri 

Konuşmaların ardından Türk Sineması oyuncuları Perihan Savaş ve Serdar Gökhan ile yönetmen Eldar Shengelaia onur, sinema yazarı ve tarihçisi Agah Özgüç ile makyaj uzmanı, ses sanatçısı ve oyuncu Suzan Kardeş'e emek ödülleri verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim