• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Geleceğin Sporcuları Ümraniye’de Yetişiyor

Geleceğin Sporcuları Ümraniye’de Yetişiyor
Ümraniye Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Geleneksel Spor...

Ümraniye Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Geleneksel Spor Oyunları'nda heyecan başladı. Bu yıl 8'inci kez düzenlenecek etkinlik Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen fikstür çekimiyle başladı.

Ümraniye Belediyesi'nin, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile her yıl ortaklaşa düzenlediği Geleneksel Ümraniye Spor Oyunları, bu yıl Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan fikstür çekimi ile 8'inci kez başladı. Fikstür çekimine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükkapdan ve Mesut Özdemir, Ümraniye Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Karapıçak, Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kılıç, okul müdürleri, birim müdürleri, spor komisyonu, beden eğitimi öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Fikstür programı, spor oyunlarının 7 yıllık geçmişine ilişkin görüntülerden hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can yaptığı konuşmada, "Değerli öğretmenler, değerli meslektaşlarım, Ümraniye Belediyesi olarak ne yapıyorsak, yaptığımız her işi kalıcı ve sürdürülebilir yapmaya özen gösteriyoruz. Bu işlerden birisi de bugün fikstürünü çekeceğimiz ve 8'inci kez icra edeceğimiz Ümraniye Spor Oyunları. Bugüne kadar yaklaşık 12 dalda 7 bin öğrencimizin katıldığı, yüzlerce başarı ödülünün, kupanın ve madalyonun verildiği bir yarışma haline geldi. Bu yarışmalarda sporda cevher olabilecek çocuklarımızı tespit etmek ve onların yarınlara yıldız olarak ulaşmalarını sağlamak amacımızdır" diye konuştu.

Başkan Hasan Can, "Bizimle birlikte bu hizmete katkı sağlayan, bütün okullarımıza ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz. Tabii birçok spor faaliyetimiz, yaz spor okullarımız var, izci kamplarımız var; ilk defa 15 ayrı noktada yüzme havuzları yaptık, inşallah bu sene iki kat daha fazlasını yapacağız. En önemlisi Allah nasip kısmet ederse, bu yaz yüzme havuzlarının yanında, kalıcı yüzme havuzları projelerimiz var. Bildiğiniz gibi Çakmakta Büyükşehir Belediyemizin bir spor tesisi ve havuzu var. Sınırlı sayıda çocuğumuz bu imkanlardan yararlanabiliyor. Ümraniye'nin 4 bölgesine tam 4 tane kapalı yüzme havuzu yapmaya karar verdik ve 1 - 2 senede bunları tamamlayacağız. Çok sayıda çocuğumuz yüzme sporunun imkanından yararlanmış olacak" diyerek sözlerine son verdi ve ilk fikstürü çekti.

Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Kılıç, gençlerin sporla iç içe olması için çalıştıklarını belirterek, "Büyükleriniz ve ağabeyleriniz olarak sizler için her şeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Gerek Ümraniye Belediyesi, gerek Milli Eğitim Müdürlüğü, gerek Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü olarak bizler gece gündüz durmadan sizlerin daha iyi şartlarda yetişmeniz için, çaba sarf ediyoruz" dedi.

Ümraniye Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Karapıçak, spor oyunlarının gençlerin hem kötü alışkanlıklardan arınması, hem de spor yapabilecekleri alanlara yönelmesi, sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi için önemli olduğunu vurguladı. Karapıçak, "Bu önemin farkında olan Ümraniye Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Sayın Hasan Can'a teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

8'incisi yapılacak Ümraniye Spor Oyunları'na, Ümraniye'deki ilköğretim, ortaokul ve lise dengi 72 okuldan 7 bine yakın öğrenci katılacak. 12 ayrı branşta yıldızlar, Küçükler ve Gençler kategorilerinde kızlar ve erkekler olarak yapılacak müsabakalar Futbol, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Satranç, Güreş, Teakwondo, Karate, Atletzim, Hentbol, Badminton ve Futsal dallarında gerçekleştirilecek. Yaklaşık 5 ay sürecek olan Geleneksel Spor Oyunları'nın kapanışı, Mayıs ayında düzenlenecek bir törenle gerçekleştirilecek.

Programda ortaokul ve liselerdeki öğrencilere futbol, hentbol, voleybol, basketbol; ilkokullara fiziksel etkinlik materyalleri hediye edildi. Daha sonra hatıra fotoğrafı çekimi ile program sona erdi.

Geleceğin Sporcuları Ümraniye’de Yetişiyor

Geleceğin Sporcuları Ümraniye’de Yetişiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim