• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Geleceğin mühendisleri için MMO-OMÜ iş birliği

Geleceğin mühendisleri için MMO-OMÜ iş birliği
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesinde çalışmalarını yürüten...

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesinde çalışmalarını yürüten Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) sayesinde "daha iyi yetiştirilmiş, nitelikli" mühendislerin mezun edildiğini açıkladı.

MMO Samsun Şubesi, OMÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Paydaş Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. Toplantıya OMÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve mezunları, MMO Samsun Şube yöneticileri katıldı.

Doç. Mustafa Özbey tanıtım

Toplantıda, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Özbey, bölüm tanıtımını yaptıktan sonra MÜDEK başvuru hazırlıkları hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktardı.

Gürkan'dan MÜDEK'e övgü

Toplantı ile ilgili basına bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, MÜDEK'in, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaptığını hatırlatarak, "MÜDEK, Türkiye'de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunuyor. Böylece güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirilerek toplumun refahının ileri götürülmesine katkı sağlanıyor" dedi.

Eğitim kalitesinde artış

MÜDEK'in Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE-European Network for Accreditation of Engineering Education) ile International Engineering Alliance(IEA) Washington Accord'a üye olduğunu da hatırlatan Kadir Gürkan, "OMÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü, bu kapsamda başladığı çalışmalarını devam ettiriyor. Bu çalışmalar, öğrencilerimizin eğitim kalitelerinde önemli artışa yol açacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim