• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

“Geleceğimize Sahip Çıkalım” Projesi İlkadım’da Hayat Buldu

“Geleceğimize Sahip Çıkalım” Projesi İlkadım’da Hayat Buldu
Samsun'da İlkadım Belediyesi, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı "Geleceğimize Sahip Çıkalım"...

Samsun'da İlkadım Belediyesi, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı "Geleceğimize Sahip Çıkalım" projesi düzenlenen törenle başladı.

Bitkisel atık yağların toplanması, çevre için avantajlı bir enerji kaynağı olan biyodizele çevrilmesi konusunda farkındalık oluşturmak, çevre ve su kirliliğini önlemek, çevre bilincinin gelişmesini sağlamak amacıyla İlkadım Belediyesi, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce "Geleceğimize Sahip Çıkalım" projesi hazırlandı. Proje, bugün yapılan etkinlikler ile İlkadım ilçesindeki 8 okulda başladı.

Gülsüm-Sami Kefeli Ortaokulu konferans salonunda gerçekleşen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Program daha sonra Uzm. Dr. Duygu Erol Suvacı'nın bitkisel atık yağlar ile alakalı sunumu ile devam etti.

"GELECEĞİN İNŞASINDA ÇOCUKLARA ÇOK BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR"

Dünyanın gelişmesinde gençlerin çok büyük önem teşkil ettiğini belirten Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, "Bugün bu anlamlı projenin startını vermek için buradayız. Bu projenin en temel unsurları sevgili çocuklar siz olacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği nasıl ki sizlersiniz, geleceğin her yönüyle inşasından da sorumluluk almak zorundasınız. Eğer İlkadım'da bulunan 8 okulda projeyi amaçladığımız noktaya taşırsak, bu pilot çalışmayı gelecek senelerde bütün okullarda yürüterek önce Samsun'da sonra Türkiye ve bütün dünyaya önderlik edebilecek bir gelişmeyi sağlamış olacağız" dedi.

"1 LİTRE ATIK YAĞ, 1 MİLYON LİTRE SUYU KİRLETİYOR"

Çocukların projeye sahip çıkması ile başarıya ulaşacaklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Bu projenin paydaşı olmaktan son derece mutluyum. Atıklarımızın kazanılması ve çevreye zarar vermemesi noktasındaki bu projeyi çok önemsiyoruz. Biz İlkadım Belediyesi olarak geri dönüşüm noktasında çok büyük hizmetlere imza attık. Ambalaj atıklarının milli servete dönüşmesi noktasında da çok büyük adımlarımız var. Bugünkü proje diğer projelerden çok daha önemli bir proje. Evlerde kullandığımız bitkisel yağlar, kullandıktan sonra musluktan boşaltılıyor. Bu atıklar evlerimizin musluğundan kanalizasyonlara ve denize doğru akıyor. Sonrasında kanalizasyon, deniz ve borular zarar görüyor. 1 litre atık yağ, 1 milyon litre suyu kirletiyor. Dolayısıyla ben bu projede siz çocukların bu işin içerisinde olduğunuz için umutluyum. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, siz bu projeye sahip çıkarsanız bu işin altından kalkabiliriz. Evdeki ve çevrenizdeki herkese söyleyip, atık yağları okula getirip, okullarda atık yağ bidonlarına dökeceksiniz" diye konuştu.

"UMARIM TÜM SAMSUN TEMİZ BİR ÇEVREYE KAVUŞUR"

Amaçlarının Samsun'un temiz bir çevreye kavuşması olduğunu belirten Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, "Biz Halk Sağlığı olarak koruyucu sağlık hizmetlerini çok incelediğimiz için bu sefer de okullarda çevre dostu projeler işleyelim dedik. İnşallah İlkadım'dan başlayan bu proje bir kıvılcım olur ve tüm Samsun'umuza ulaşır. Tüm Samsun temiz bir çevreye kavuşur" şeklinde konuştu.

"ÜLKEMİZDE ÇOK CİDDİ ÇEVRE SORUNLARI VAR"

Tüm Türkiye'de artan bir çevre kirliliği sorunu olduğunu belirten Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, "Evde kullandığımız yağlar çevremizi kirletiyor. Artık şehirler büyüdü. Ülkemizde artık çok ciddi çevre sorunları var. Ormanlarımız azalıyor, sularımız kirleniyor, hayvan sayımız azalıyor. Bunlar bizi gelecekte daha zor günlerin bekleyeceğinin habercisi. Ama biz bu gibi projeler ile gelecekte daha sağlıklı bir yaşantıya kavuşacağız" ifadelerini kullandı.

Projenin açılış etkinliği, 4 kurumun karşılıklı olarak imzaladığı antlaşma ile sona erdi.

“Geleceğimize Sahip Çıkalım” Projesi İlkadım’da Hayat Buldu

“Geleceğimize Sahip Çıkalım” Projesi İlkadım’da Hayat Buldu

“Geleceğimize Sahip Çıkalım” Projesi İlkadım’da Hayat Buldu

“Geleceğimize Sahip Çıkalım” Projesi İlkadım’da Hayat Buldu

“Geleceğimize Sahip Çıkalım” Projesi İlkadım’da Hayat Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim