• BIST 9812.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Gece yarısı saldırdılar

Gece yarısı saldırdılar
Adana'nın Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen saldırıda 2 polis memuru şehit oldu. Bölgeden gelen son dakika haberlerini sizlere anında aktaracağız.

Pozantı Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı: 2 polis şehit oldu, 2 PKK'lı öldürüldü. Adana'nın Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen saldırıda 2 polis memuru şehit oldu. Çıkan çatışmada 2 PKK'lı da ölü olarak ele geçirildi, kaçan 2 terörist ise aranıyor. Saat 02.35'de bir grup PKK'lı, Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına uzun namlulu silahlarla saldırdı. Polislerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Kısa süreli çatışmada 2 polis memuru olay yerinde şehit olurken, emniyet binasının bahçesine farklı noktalardan girmeye çalışan 2 PKK'lı da öldürüldü. Saldırıyı gerçekleştiren 2 PKK'lı ise gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı. Teröristlerin yakalanması için ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nden de bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Teröristlerin üzerinden 2 kaleşnikof ile 1 tabanca ve 3 el bombası çıktı. Ancak birinin üzerinde bomba saptanınca bomba imha uzmanları da istendi. Olay Yeri İnceleme Ekipleri ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'nün giriş kapısı merdivenlerinde öldürülen teröristin üzerindeki bomba uzun uğraşlar sonrası etkisiz hale getirildi.İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek çatışma hakkında bilgi alıp, inceleme yaptı. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, çatışmada 2 polis memurunun şehit olduğunu söyledi.

ŞIRNAK'TA ASKERE HAİN SALDIRI: 3 ŞEHİT

Şırnak Görmeç üs bölgesinde yol kontrolü yapan askerlere ateş açılması sonucu biri subay 3 asker şehit oldu. Saldırı sonrası geniş çaplı operasyon başlatıldı. Kobra helikopterler, Küpeli Dağı'nda PKK'lı teröristlerin bulunduğu noktaları havadan bombaladı. Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB)'nın resmi internet sitesinde 'Flaş haber' olarak verilen habere göre, savaş uçakları PKK'nın Zap, Metina ve Haftanin bölgelerindeki kamplarını bombaladı. Hain saldırıda şehit olan askerlerin isimleri belli oldu. Adıyaman nüfusuna kayıtlı şehit Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi, Ankara nüfusuna kayıtlı erbaş Hamza Yıldırım, Denizli nüfusuna kayıtlı er Ömer Kaan Kandemir için Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında uğurlama töreni düzenlendi TSK Kuzey Irak'a  saat 14:00 ile 16:30 arasında sınır ötesi hava operasyonu düzenledi. PKK'nın önceden belirlenen hedefleri vurulduGenelkurmay Başkanlığı, Şırnak Akçay'daki  Görmeç ve Seslice Üs bölgelerine izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırıda 1 subay, 1 erbaş ve 1 er olmak üzere 3 askerin şehit olduğunu açıkladı.

BİR SUBAY, BİR ERBAŞ, BİR ER...

"Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "30 Temmuz 2015 günü saat 09.10 sularında, Kara Kuvvetleri 6’ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına (Şırnak/Akçay) ait Görmeç ve Seslice Üs Bölgelerine izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen unsurlarımıza, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından yapılan saldırı neticesinde; bir subay, bir erbaş ve bir er olmak üzere üç kahraman personelimiz şehit olmuştur.

BİR TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Olay bölgesine İHA, silahlı helikopterler ve komando unsurları sevk edilmiş, bir terörist silahı ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlere yönelik operasyon devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz."

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Şehit askerlerin isimleri de belli oldu. Adıyaman nüfusuna kayıtlı şehit Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi, Ankara nüfusuna kayıtlı erbaş Hamza Yıldırım, Denizli nüfusuna kayıtlı er Ömer Kaan Kandemir için Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında uğurlama töreni düzenlendi.Şehit 3 askerden Piyade Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi ile er Kaan Kandemir'in ailelerinin oturduğu Malatya ve Denizli'ye şehit ateşi düştü. Üsteğmen Tanrıverdi'nin Malatya kent merkezinde oturan ailesine ve er Kaan Kandemir'in Denizli'nin Çivril İlçesi'nde oturan ailesine öğle saatlerinde askeri yetkililer haber verdi. Acı haberle birlikte şehitlerin yakınları, Tanrıverdi ve Kandemir ailelerinin evlerine koştu.

KOBRA'LAR VURUYOR

Şırnak Akçay’da PKK’lı teröristlerin saldırısında 3 askerin şehit olmasının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan kobra helikopterler, Küpeli Dağı’nda PKK’lı teröristlerin bulunduğu noktaları havadan bombaladı. Operasyon bölgesine gönderilen İHA ile de saldırıyı yapan terörist grubun izi sürüldü. Bölgede başlatılan operasyon sürerken, bombalanan bölgelerden dumanların yükseldiği görüldü. 

KUZEY IRAK'TAKİ PKK KAMPLARI BOMBALANDI

Şırnak'ta bugün 1'i subay 3 askerlerin şehit edilmesinden sonra PKK'ya yönelik Küpeli Dağı'nda helikopterler desteğinde operasyon devam ederken, Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'nden kalkan savaş uçakları ise bir kez daha PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarını havadan bombaladı. Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB)'nın resmi internet sitesinde 'Flaş haber' olarak verilen habere göre, savaş uçakları PKK'nın Zap, Metina ve Haftanin bölgelerindeki kamplarını bombaladı. Türk savaş uçaklarının Gare Dağı üzerinde de uçuş yaptığı belirtilirken, Haftanin'deki kampların bombalanmasının Uludere'nin Gülyazı ve Ortasu köylerinden de görüldüğü ifade edildi.

PKK HEDEFLERİ VURULDU

TSK Kuzey Irak'a  saat 14:00 ile 16:30 arasında sınır ötesi hava operasyonu düzenledi. PKK'nın önceden belirlenen hedefleri vuruldu. Şırnak’ta 3 askerin şehit edilmesinin ardından devam eden operasyonlar kapsamında PKK’ya ait kampların bombalandığı öğrenildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim