• BIST 9524.59
  • Altın 2491.184
  • Dolar 32.4967
  • Euro 34.7424
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Gazze’ye Bahçe Ve Su Arıtma Tesisi

Gazze’ye Bahçe Ve Su Arıtma Tesisi
Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı, Kütahya Filistin Dostları Derneği ile Kütahya, Tavşanlı, Simav, Gediz ve Hisarcık ilçe belediyelerinin destekleriyle...

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı, Kütahya Filistin Dostları Derneği ile Kütahya, Tavşanlı, Simav, Gediz ve Hisarcık ilçe belediyelerinin destekleriyle Gazze'de kurulan Kütahya Bahçesi ve Su Arıtma Tesisi düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.

Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlene toplantıya Vali Şerif Yılmaz, Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ile İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Kütahya Filistin Dostları Derneği Başkanı Muhammed Ziya Afifi ile STK Temsilcileri katıldı.

TESİS BİLGİSİ

Açılış konuşmasını yapan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Gazze'de kurulan tesis hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Başkan Saraçoğlu, "Filistin hükümeti tarafından tahsis edilen 10 bin metrekarelik alanda bahçe kurma çalışmaları gerçekleştirildi. Sahil toprağı olan bu arazide düzleştirme işlemleri yapıldı. Zemin 5 santimetre kalınlığında çamur tabakası ile kaplandı. Oluşturulan alana narenciye ağaçları dikildi. Ağaç altlarında da mevsimlik sebze ve meyve yetiştiriliyor. Şu anda lahana ekili. Oluşturulan bahçeyi sulama imkanı yoktu. Bu vesileyle bir su kuyusu açıldı. Kuyudan çıkan su içilebilir olmadığı için günlük 50 bin litre kapasiteli bir arıtma ünitesi kuruldu. Aynı zamanda bu ünitede arıtılan sular bölgeye gelenlere ücretsiz bir şekilde dağıtılıyor. Bölgeye ulaşma imkanları olmayanların da bu sudan faydalanması için bir adet tanker alındı. Bu alınan tankerle yine ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine su ulaştırılıyor. Bu proje kapsamında şu an 10 kişi çalışıyor" diye konuştu.

"BU BİR BAŞLANGIÇ, DEVAMI GELECEK"

"Devlet ve millet olarak Filistin'in her zaman yanındayız" diyen Vali Şerif Yılmaz, "Kudüs'te yaşayan kardeşlerimiz baskı ve zulüm altında hayatlarını idame etmeye çalışıyorlar. Kendilerini, yaşadıklarını paylaşacak Filistinli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak için devlet ve millet olarak yanlarında olduğunu gösterecek bir proje gerçekleştirildi. Maddi değeri belki çok fazla değil ancak manevi değeri çok büyük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz devraldığımız mirasın hala manevi sahipleriyiz. Bizler Misak-ı Milli sınırları içerisinde hapsedilecek bir millet, bir devlet değiliz. Bizler gönül coğrafyamızda yaşayan bütün insanlarla beraber onların dertleri, sorunları ve çözümleriyle birebir ilgilenmek zorunda olan o manevi mirasın sahipleriyiz. Bu bağlamda bugün Gazze'de, yarın Myanmar'da, Bosna'da olur. Bu bir son değil, dilerim başlangıç olur" diye konuştu.

"TÜRK HALKI YANIMIZDA"

Türk Devleti'nin ve Türk Halkının Filistin'e maddi ve manevi çok önemli destekler sağladığını kaydeden Filistin Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, "Filistin'de yapılan Kütahya Bahçesinin bahçe olmaktan ziyade manevi desteği olmuştur. Bu yüzden size madden ve manen teşekkür ediyoruz. Kütahya'nın önde gelen insanlarının hepsinin burada olması Filistin'i ne kadar sevdiklerini, sahip çıktıklarını gösterir. Filistin'deki ambargo ve sıkıntı devam ediyor. Filistin halkı şuan zulüm altında yaşamakta. Türk halkı ve Türk Devleti her zaman yanımızda her konuda destekçimiz. Siyasi olarak her zaman yanımızda olmanız, yapılan yardımlar Filistin'de yer edindi ve hiçbir zaman unutulmayacak" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından hediye takdimine geçildi. Toplantı Gazze'de kurulan Kütahya Bahçesi - Su Arıtma Tesisi'nin tanıtım filminin gösterimiyle sona erdi. (EFE)

Gazze’ye Bahçe Ve Su Arıtma Tesisi

Gazze’ye Bahçe Ve Su Arıtma Tesisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim