• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Gaziantep’te Vergi Haftası Kutlaması

Gaziantep’te Vergi Haftası Kutlaması
Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan 27. Vergi Haftası dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında "Büro Memur-Sen olarak Maliye ve Gelir...

Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan 27. Vergi Haftası dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında "Büro Memur-Sen olarak Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının uğradığı haksızlıklara artık yeter diyoruz" dedi.

Başkan Hanifi Borazan, yaptığı basın açıklamasından ülke genelinde her yıl 22-27 Şubat tarihinde Vergi Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandığını hatırlatarak, tüm çalışanların haftasını kutladı. Devletin bütçesini yapan, geliri toplayan ve harcamaları kontrol eden Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Çalışanları uğradıkları hak kayıplarından dolayı vergi haftasını kutlayamadığını belirten Borazan, "Mali ve özlük haklarda geriye gidişler, ödenmeyen fazla mesai ücretleri, bir türlü açılmayan sınavlar, ödenmeyen ek ödemeler ve daha birçok haksızlık nedeniyle çalışanların moral ve motivasyonu bozulmuş, çalışma barışı yok edilmiştir. Büro Memur-Sen olarak Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının uğradığı haksızlıklara artık yeter diyoruz. Bizler, tüm kamu görevlilerimizin olduğu gibi Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının alın terinin karşılığını istiyoruz" dedi. Yeni Türkiye yolunda emin adımlarla yürünmek isteniyorsa maliye ve gelir idaresi çalışanlarının problemlerinin çözülmesi gerektiğini belirten Borazan, "Bölgemizde ve dünyada daha da güçlenmek istiyorsak, ekonomimizin daha üst seviyelere çıkmasını istiyorsak öncelikle ülkemizin ekonomisinin başında bulunan maliye ve gelir idaresi çalışanlarının sıkıntılarını çözmeliyiz. Bunun için,Vergi Haftası, bundan böyle "Vergi ve Çalışanları Haftası" olarak kutlanmalı, çalışanlara birer maaş ikramiye verilmelidir. Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının ek gösterge ve özel hizmet tazminatı puanları arttırılmalıdır. Kurum içi Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı özel sınavları yeniden açılmalıdır. Sınavlar bir defaya mahsus olarak değil, ihtiyaç duyulduğunda açılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı, artık bu mağduriyete son verilmelidir. Fazla mesai yapan tüm birimlerdeki çalışanlara fazla mesai ücreti ödenmelidir. Maliye Bakanlığının gider bölümünde olduğu gibi Gelir İdaresi Başkanlığındaki yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele de görevde yükselme sınavı açılmalıdır. Şoför kadrosunda çalışan personele veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu sınavsız verilmelidir. Büyükşehirlerde görev yapan çalışanlara Büyükşehir farkı verilmelidir. Gelir İdaresi Başkanlığındaki şehit yakınları terörle mücadele kanunu kapsamında tahsillerine uygun kadrolara sınavsız atandı. Aynı uygulama, Maliye Bakanlığında da hayata geçirilmelidir. Daha önce Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunduğu için çalışanların sorunlarını yakından bilen şu andaki Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal'ın sesimizi duymasını bekliyoruz. Sayın Bakanımızdan Maliye ve Gelir İdaresinde çalışma verimliliğini, moral motivasyonunu arttırmak için saydığımız maddeleri dikkate almasını istiyoruz. Haklı taleplerimiz, en kısa sürede uygulamaya konulmalıdır" denildi.

Gaziantep’te Vergi Haftası Kutlaması

Gaziantep’te Vergi Haftası Kutlaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim