• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Gaziantep'te '529 kişiye verilen idam cezası kınandı'

Gaziantep'te '529 kişiye verilen idam cezası kınandı'
Gaziantep'te Demokrasi Meydanı'nda toplanan AK Partili gençler, Mısır'da darbe karşıtlarının idama mahkum edilmesini protesto etti.

Gaziantep’te Balıklı Meydanı’nda toplanan islami gruplar Mısır’da aralarında Muhammed Bedii’nin de bulunduğu 529 kişiye verilen idam cezasını protesto etti.

529 KİŞİYE VERİLEN İDAM CEZASI KINANDI
Balıklı Meydanı’nda toplanan Peygamber Sevdalıları Platformu ve değişik islami dernek üyeleri ellerinde pankartlarla, tekbirler getirerek ve sloganlar atarak Mısır’daki cunta yönetiminin 529 müslümana verilen idam cezasını kınadı.

 

"MISIR BUNCA KATLİAM YETMEZMİŞ GİBİ ZULÜMLERİNE BİR YENİSİNİ EKLEDİ"
Gruplar adına basın açıklamasını yapan Mustafa Kaya, "Gaziantep halkı, Mısır’daki zalim sisi önderliğinde cunta yönetiminin 17 Haziaran 2012 tarihinde yapılan seçimlerde halkın iradesi ile iktidara gelen meşru yönetim, zamanın firavunları tarafından 3 Temmuz 2013 tarihinden itibaren batı emperyalislerinin de desteği ile darbe yaparak meşru yönetimi iktidardan düşürmüşlerdir. O tarihten bu tarihe kadar cunta yönetimi tarafından yapılan bunca katliam yetmezmiş gibi zulümlerine bir yenisini daha ekleyerek Mısır’ın meşru yönetimi olan ve aralarında ihvan-ı müslümin cemaatinin lideri Muhammed Bedii’nin de bulunduğu 529 kişiye verilen idam cezasını kınıyoruz" dedi.

"CUMTA YÖNETİMİNİN BASKILARINI ŞİDDETLE KINIYORVE LANETLİYORUZ"

Müslümanlara karşı yapılan hukuksuz saldırıları ve cunta yönetiminin baskılarını lanetlediklerini aktaran Kaya, “Müslümanlar olarak İhvan’a gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, verilen idam kararlarını, verilen idam kararlarını, cunta yönetiminin baskılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Yapılan katliamlarda şehit düşen kardeşlerimizin şehadetlerinin Allah katında kabul edilmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.idammm.jpg

"TÜM KARDEŞLERİMİZİN ZULME KARŞI SESSİZ KALMAMALARINI İSTİYORUZ"

Mısırlı müslümanlarla dayanışma içerisinde olduklarını ve mücadelelerine destek verdiklerini belirten grup sözcüsü Mustafa Kaya,sözlerine "Mısırlı müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bugüne kadar cuntaya koydukları direnişle iftihar ettiğimizi duyuruyor ve dünyadaki tüm kardeşlerimizin, yapılan bu zulme karşı sessiz kalmamalarını istiyoruz" eklinde devam etti. Mısır’daki idamları protesto eden gruplar, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

http://www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim