• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Gaziantep’e Merkel Bereketi

Gaziantep’e Merkel Bereketi
Alman şansölyesi Angela Merkel'in kenti ziyaret edecek olması nedeniyle Gaziantep'teki el işlemesi ve hediyelik eşyaların satıldığı çarşılarda yoğun...

Alman şansölyesi Angela Merkel'in kenti ziyaret edecek olması nedeniyle Gaziantep'teki el işlemesi ve hediyelik eşyaların satıldığı çarşılarda yoğun hareketlilik yaşanıyor.

Gaziantep'te bakırcılar ve sedefçiler, Angela Merkel ve beraberindeki heyete hediye edilmek üzere hazırlanan el işlemesi bakırlar için hummalı bir çalışma yapıyor. Daha önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gezisinin ardından ülkenin bir çok yerinden siparişler alan bakırcılar çarşısı esnafının bu kez ise umudu Almanya Başbakanı Angele Merkel oldu.

Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Oda Başkanı Celal Açık, Merkel'in kente gelecek olmasının esnafı heyecanlandırdığını belirterek, "Merkel'in Gaziantep'e gelişi bizim için çok olumlu. Esnafımız hareketlenmeye başladı. Çünkü biz yerli yabancı turistlere çalıştığımız için son 1-2 haftadır baya bir hareketlenme başladı. Merkel'in gelmesi bu hareketliliği daha çok arttırdı. Merkel'in buraya gelmesi Gaziantep'te bir güven oluşturuyor. İnsanlar buraya geldiğinde Gaziantep'in güvenli olduğunu görüyorlar. Onun için esnaf olarak baya canlanmaya başladık" dedi.

Şanlıurfa'da yapılan bakanlar kurulu toplantısını da hatırlatan Oda Başkanı Açık, son dönemlerde bölgedeki hareketlilik nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükumete teşekkür etti. Merkel'e çarşıyı gezmesi davetinde bulunan Açık, "Merkel ve onunla gelen Alman heyet için esnafımız hediyeler yapıyor. Daha önce Şanlıurfa'da bir bakanlar kurulu toplantısı olduğunda da esnafımız buradan oraya mal göndermişti. Bu esnafımızın yüzünü güldürmüştü. Şimdi de Merkel'in gelişi bize çok olumlu yansıyor. Bizim sektör böyle ziyaretlerden olumlu şekilde etkileniyor. Bu yaptığımız el işlemeleri zaten turistlerden rağbet görüyor. Almanya başbakanın yanındaki heyetlere hediye hazırlığı var, yapmaya başladılar. Sadece Merkel olarak düşünmeyelim, etrafında yüzlerce insanla geliyor. Merkel ve beraberindekilere hediye vermek isteyen Türk yetkililer, bölge siyasetçileri, öncelikle bizim kapımızı çalıyor. Bu da esnafımızın işlerine yansıyor" diye konuştu.

Gaziantep’e Merkel Bereketi

Gaziantep’e Merkel Bereketi

Gaziantep’e Merkel Bereketi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim