• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya;

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya;
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya 18 Mart Çanakkale Zaferinin 101'inci Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya 18 Mart Çanakkale Zaferinin 101'inci Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ali Yerlikaya, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, şehitleri şükran ve saygıyla andığını ifade etti. Yerlikaya, "Aziz şehitlerimiz, tarih boyunca hür yaşamış Türk Milletinin şanlı bayrağımızın gölgesinde birlik ve bütünlüğüne yönelen iç ve dış tehditlerin önlenmesi için üstlendikleri kutsal görevleri yerine getirmeye çalışırken şehadet mertebesine ulaştı. Bağımsızlığımız, vatan sevgimiz, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüz abideleri olan şehitlerimiz, aziz milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaklardır. Şehitlerimizin milletimize emaneti olan muhterem ailelerimiz gözümüzün nuru, başımızın tacıdır. Kahramanlarımızı dünyaya getirerek payelerin en değerlisine sahip bulunan şehit anne ve babaları, şehitlerimizin eş ve çocuklarına minnettarız. Yeryüzünde var olduğu günden beri dostlarına güven, düşmanlarına korku veren Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Barış, Dünyada Barış" ilkesini kendine düstur edinmiştir. 18 Mart 1915'te tarihte eşine rastlanmayacak bir kahramanlıkla "Çanakkale Geçilmez" diyerek yedi düvele meydan okuyan bu milletin her ferdi, gerektiğinde kendisine tevdi edilen kutsal değerlerin savunulmasında gözünü kırpmadan can vermeyi onurlu bir görev sayar. Devletimiz ve aziz milletimizin yıkıcı ve bölücü her türlü mihrakın hain planlarına karşı mücadelesi kararlılıkla sürecek, bu niyet sahipleri asla emellerine muvaffak olamayacaklardır. Bizler geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ecdadımızdan aldığımız feyz ve güçle birbirimize kenetlenerek Gazi Mustafa Kemal'in "Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz" vecizeleriyle gösterdiği hedefe emin adımlarla yürüyecek, ülkemizi her alanda daha ileriye götürme azmi ve gayreti içinde olacağız. Vatan, bayrak ve namus uğrunda canlarından vazgeçen aziz şehitlerimizi, bu uğurda gazi olma şerefine erişmiş gazilerimizi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunda verilen 6 bin 317 onur timsali şehidimizi, Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yıl dönümü ve 18 Mart Şehitlerimizi Anma Günü vesilesiyle bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim