• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Gaziantep SMMMO’dan ’Öz Yönetim’ Senaryolarına Tepki

Gaziantep SMMMO’dan ’Öz Yönetim’ Senaryolarına Tepki
Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay, "Ülkemiz üzerinde oynanan "öz yönetim" ve "özerk yönetim"...

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay, "Ülkemiz üzerinde oynanan "öz yönetim" ve "özerk yönetim" senaryolarının kabul edilebilir bir tarafı bulunmamaktadır" dedi.

Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özbay, bu yıl ülkede çok olumsuz durumların yaşandığını belirterek, son günlerde HDP tarafından yapılan ve Kürt sorununun, "özerk yönetim'le çözülebileceği yönündeki açıklaya tepki gösterdi. Özbay, "Türkiye'nin ve şehrimizin yer aldığı coğrafi konumun stratejik önemi nedeniyle tüm dünyayı da kapsayıcı şekilde yaşanan terör olaylarının etkileri, geride bıraktığımız yıla damgasını vurmuştur. Atalarımızdan devraldığımız ve gelecek nesillerin emanetçisi sıfatıyla koruduğumuz vatanımızın bölünmez bütünlüğünün korunması her daim temel görevlerimiz arasındadır ve yeni yılda da ülke olarak bu görevimizin bilincinde davranacağımız aşikardır. Öyle ki, komşu ülkelerdeki iç karışıklıklar, dış ülkelerin kurtarıcı olarak gelip ülke kaynaklarını sömüren ülkeler olarak buralarda kalmaları, vatan topraklarının ve birlik beraberliğin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ülkemiz üzerinde oynanan "öz yönetim" ve "özerk yönetim" senaryolarının kabul edilebilir bir tarafı bulunmamaktadır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan bütün davranış ve hareketleri kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeni yılın başta karışıklıkların yaşandığı Suriye ve Irak'a birlik ve beraberlik getirmesi temennisinde de bulunan Özbay, "Ülkemizin birlik ve düzeninin sarsılmaması öncelikli dileklerimiz arasındadır. Yeni umutların başlangıcı olan gireceğimiz bu yeni yılda sevginin, barışın, insani değerlerin artması buna bağlı olarak ekonomik ve sosyal yönden daha güçlü bir ülke haline gelmemiz en büyük temennimizdir" diye konuştu.

Özbay, vatandaşların yeni yılını kutlayarak, 2016 yılının barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini temennisinde bulundu.

Gaziantep SMMMO’dan ’Öz Yönetim’ Senaryolarına Tepki

Gaziantep SMMMO’dan ’Öz Yönetim’ Senaryolarına Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim