• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Gaziantep Saraybosna İle Kardeş Oluyor

Gaziantep Saraybosna İle Kardeş Oluyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Meclis toplantısının 1. birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapıldı.

Gaziantep, Bosna Hersek'in Saraybosna şehri ile kardeş kent oluyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Meclis toplantısının 1. birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapıldı. Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantı öncesinde Meclis'te grubu olan partiler, gazetecilerin önceki gün kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Toplamda 65 maddenin oylandığı toplantıda 16 madde teklif kararı, 4 madde tarife komisyonuna, 40 madde imar komisyonuna, 1 madde oy birliği, 1 madde bütçe komisyonuna, 2 madde ise gündem dışı teklif kararı olarak onaylandı.

SARAYBOSNA'YA "KARDEŞ" DESTEĞİ

Meclis gündemine ayrıca Türkiye'nin Suriye sınırındaki illerden Gaziantep'in Sırbistan zulmü ve katliamlarının yaşandığı Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna ile kardeş kent olması için teklif sunuldu. Meclis üyelerinin oyuna sunulan maddede, "Gaziantep ve Saraybosna arasındaki ilişkilerin geliştirilerek ülke ve şehirler düzeyindeki ekonomik, kültürel faaliyetlerin arttırılması, Balkanlı Müslüman kardeşlerimiz ile geçmişe dayanan yakın kardeşlik ilişkilerimizin yeniden canlandırılması amacı ile Saraybosna Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalanması ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gereken tüm girişimlerin yapılması adına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e yetki verilmesi" ifadeleri yer aldı.

Meclis üyelerinin oy birliği ile iki kentin kardeşliği için gerekli girişimleri yapabilmesi amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Fatma Şahin'e tam yetki verildi. Toplantı ile yapılacak resmi girişimlerin ardından gerekli protokolün imzalanacağı belirtildi.

Belediye Meclisi toplantısının ikinci bileşiminin 14 Ocak Perşembe günü saat 15.00'te yapılması kararlaştırıldı.

Gaziantep Saraybosna İle Kardeş Oluyor

Gaziantep Saraybosna İle Kardeş Oluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim