• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin:
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yaşlılar Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, "İhtiyarlık dönemini, ikinci bahar haline getirmeliyiz"...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yaşlılar Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, "İhtiyarlık dönemini, ikinci bahar haline getirmeliyiz" dedi.

Fatma Şahin, açıklamasında, yaşlı aile büyüklerinin, hayat tecrübeleri ile diğer fertlerin yol göstericisi, gençler ve çocuklar için rehber, gönül köprüsü ve gönül elçileri olduğunu belirttir. İslam dininde ve inancında her zaman büyüğe hürmet etmek, büyüklerin hayır duasını alınması gerektiğini belirten Şahin, "Sevgili Peygamberimizin çok güzel bir sözü var. "Eğer bir evde bir yaşlı varsa, o ev bereketlenir, faziletlenir, rahmet gelir" diyor. O yüzden evlerimizin, huzuru, bereketi, rahmeti için yaşlılarımız, bizim göz bebeğimizdir. Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlılarını baş tacı etmiş, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır. Bizler büyüklerine, anne ve babalarına hizmeti, onların ihtiyaçlarının karşılanması için gösterilen gayreti, ibadet kabul eden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Yaş almak bir dağın tepesine çıkmaya benzer. Zirveye çıkmak zor ve zahmetlidir ama zirveye doğru atılan her adım bakış açısının ve ufkunun daha da genişlemesine vesile olur" dedi. Yaşlılara mutlu ve huzurlu bir hayat sağlamanın en önemli görev olduğunu vurgulayan Şahin, büyükler için ihtiyarlık döneminin bir çile ve sıkıntı dönemi olmaktan çıkartılıp, ikinci bir bahar haline getirilmesinin herkesin öncelikli hedefi olması gerektiğinin altını çizdi. Şahin, "Çocuklarımızın da bu hasletlerle yetiştirilmesi, yaşlıya saygının genç nesillere öğretilmesi, milletimizi güçlü kılan aile yapımızın korunması büyük önem taşımaktadır" diyen Şahin, "Yaşlılar haftasında, varlıklarıyla bizleri güçlendiren tüm yaşlılarımıza saygılarımı ve sevgilerimi sunarak, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum" şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim