• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Gazi ve emekli askerlerden teröre tepki yürüyüşü

Gazi ve emekli askerlerden teröre tepki yürüyüşü
Mersin'de Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyeleri ülkede son günlerde meydana gelen terör saldırılarını protesto etmek için...

Mersin'de Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyeleri ülkede son günlerde meydana gelen terör saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Ankara'da önceki gün askeri servis araçlarına yönelik düzenlenen terör saldırısı ve ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen terör saldırılarını protesto için Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyeleri tren istasyonu önünde toplandı. Gaziler, Türk bayrakları eşliğinde "Şehitler ölmez vatan bölünmez', "Askere, polise uzanan eller kırılsın', "Vatan sana canım feda" şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti. İstiklal ve Sakarya Caddesi'ni takip eden kalabalık Cumhuriyet Alanı'na geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Mersin Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kemal Cındız, "Bu gaziler silahı bırakmıştır ama asla ve asla savaşı bırakmamıştır. Bunlar ülkemize kasteden hainleri her zaman bulup onların kolunu kanadını kıracak yetenekte insanlardır." diye konuştu.

Türkiye Astsubaylar Derneği Mersin İl Başkanı Halil Kur ise ülkenin huzur ve güven ortamını birlik ve beraberliğini hedefleyen terör saldırılarının terörün kirli yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Terörün asıl amacının ülkenin bir savaş ortamı içine çekilerek kaos ortamı oluşturmak olduğunu vurgulayan Kur, "Yüzyıllardır süren kardeşliğimizi bozazak hedeflerine ulaşacaklarını umanlar bunun hesabını vereceklerdir. Milletimize bu acıları yaşatan karanlık güçlere gerekli cezaların verileceği herkes tarafından bilinmelidir." dedi.

Hiç vakit kaybetmeden bütün toplum kesimleri ve siyasi partilerin ortak anlayışla harekete geçmelerini isteyen Kur, "Acımız büyüktür, insanlık düşmanlarına terörden medet umanlara öfkemiz büyüktür. Yüce Millete acıları yaşatanların yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamanın ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Gazi ve emekli askerlerden teröre tepki yürüyüşü

Gazi ve emekli askerlerden teröre tepki yürüyüşü

Gazi ve emekli askerlerden teröre tepki yürüyüşü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim