• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Gazi Üniversitesi’ne ‘Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi’

Gazi Üniversitesi’ne ‘Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi’
Gazi Üniversitesi, temiz kampüs çalışmaları sonucunda Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen "Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs...

Gazi Üniversitesi, temiz kampüs çalışmaları sonucunda Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen "Küresel Salgın Bağlamında Güvenli Kampüs Belgesi'ni aldı.

Gazi Üniversitesi, "Küresel Salgın Bağlamında Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi Belgelendirme Programı" şartlarını yerine getirerek güvenli kampüs belgesini aldı. Rektörlük binasında düzenlenen belge teslim törenine Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ve TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin katıldı. Rektör Yıldız, daha önce güvenli kampüsle ilgili bir imza töreni yapıldığını ve bu anlaşmayı "Küresel Salgın Bağlamında Güvenli kampüs Belgesi" alarak sonuçlandırdıklarını söyledi.

Pandemi sürecinin başlarında yaşanan sıkıntılara vurgu yapan TSE Başkanı Şahin ise, "Dilerim bundan sonraki günlerimiz daha sağlıklı olur. Her türlü tehlike bir takım tedbirleri almayı gerektiriyor. Biz de TSE olarak bu dönemde toplum hayatını bir takım tedbirlerine öncü olabilir miyiz diye bir gayret içerisinde olduk" ifadelerini kullandı.

"MEB ile ortaklaşa "Okulum Temiz" programını yürürlüğe koyduk ve belgelendirmede son aşamaya geldik"

Salgın döneminin başında maske sıkıntısı çekildiğini söyleyen Şahin, "Bez maske dediğimiz tekstil sektöründeki avantajımızı da değerlendirerek hızlı tedbir alabileceğimiz bu kriteri ilk belirleyen ve ortaya koyan dünyadaki üç ülkeden birisiyiz. Güvenli üretim dediğimiz sanayi işletmelerinin ağırlıkla ihtiyaç duyduğu tedbirler paketini ortaya koyduk. Arkasından güvenli hizmet sistemini geliştirdik, AVM'ler içi yeni bir belgelendirme modeli ortaya koyduk. Mili Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa "Okulum Temiz" programını yürürlüğe koyduk ve belgelendirmede son aşamaya geldik. Arkasından Turizm Bakanlığımızın güveli turizm belgesi diye isimlendirdiği belgelendirme modeli içerisinde yer aldık" diye konuştu.

Şahin, "Yükseköğretim Kurulu Başkalığımızla enstitümüzün imzaladığı protokolle güvenli kampüs belgelendirme modeli geliştirdik ve Gazi Üniversitesi, karşılıklı olarak imzaladığımız protokolün meyvesi olarak ortaya çıkmış olan "Güvenli Kampüs Belgesi'ni almaya hak kazandı. Gazi Üniversitesi ile bizim iş birliklerimiz var. Özellikle rektörümüzün iş birliğine açık olan tavrıyla güzel işler yaptık. Bundan sonra daha iyi işler yapacağımıza inanıyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim