• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

'Gazetecilik mesleğinde hak ve özgürlükler ortada yok'

'Gazetecilik mesleğinde hak ve özgürlükler ortada yok'
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, gazetecilik mesleği ile ilgili hak ve özgürlüklerin ortada olmadığını belirterek, mesleğinin her...

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, gazetecilik mesleği ile ilgili hak ve özgürlüklerin ortada olmadığını belirterek, mesleğinin her yıl daha da geriye gittiğini vurguladı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okuyan gazeteciler, hep birlikte fotoğraf çektirdi. Buradaki tören açıklamada bulunan Cemiyet Başkanı Metin Kösedağ, gazetecilik mesleğinin her yıl daha da geriye gittiğini söyledi.

Başkan Kösedağ, gazetecilik mesleğinin ayaklar altına alınışını üzülerek izlediklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günümüz kutlu olsun. Kutlu olsun ama ne yazık ki doğru düzgün kutlayamıyoruz. 1961 yılında yakılan meşalenin 55 yıl aradan sonra ne hale geldiğini ne yazık ki üzülerek görüyoruz. Hak ve özgürlüklerin ortada olmadığı, gazetecilerin hiçbir yerde kale alınmadığı, mesleğin ayaklar altına alındığını ne yazık ki burada söylemek zorundayız."

Zor şartlar altında çalışan gazeteciler için 10 Ocak gününün dayanışma gününden öteye gitmediğini ifade eden Kösedağ, açıklamasını şöyle tamamladı: "Merkezi idareler ve mali idarelerin basına bakışlarının değişmediğini görüyorum. Çünkü gecesi gündüzü olmayan 24 saat ayakta duran gazetecilik mesleğinin her 10 Ocak döneminden sonra geriye gittiğini ne yazık ki görüyoruz. Temenniden öteye gitmeyen dilekler, yapmacık kutlamaların dışında yeni 10 Ocak'ların mesleki açıdan daha uygun şartlara iyileşmesi dileğiyle 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günümüzü kutluyorum."

'Gazetecilik mesleğinde hak ve özgürlükler ortada yok'

'Gazetecilik mesleğinde hak ve özgürlükler ortada yok'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim