• BIST 9710.44
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Gazeteciler Afyon’da Buluştu

Gazeteciler Afyon’da Buluştu
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi. Anadolu basınının Afyon buluşmasına, Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazateciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan'da katıldı.

Konfederasyon Başkanı Nuri Kolaylı, "Ülkemiz zor bir dönemden geçerken bizde mesleğimizin sorunlarına çözüm üretmek meslek onurunu korumak ve hak ettiği saygın konuma ulaşmasını sağlamak için çalışıyoruz" dedi.

Güngör Yavuzaslan başkanlar kurulunda Bartın adına söz alarak Türkiye'nin içinde bulunduğu olağanüstü şartlarda terörle mücadelede gazetecilere büyük görev düştüğünü söyledi.

Yavuzaslan, "94 yıl önce Afyon ovasında Kocatepe'nin gölgesinde bağımsızlık destanları yazıldı. Milletimizin karşısında İngiliz, Yunan, Rus, Fransız, İtalyan ve içerideki hainler vardı" diye konuştu.

Başkan Yavuzaslan, "Ama bu milletin bir Allahı bir de Mustafa Kemal Paşa'sı vardı. Bugün tablo farklı değildir. Bizler Afyon'da toplanabildiğimiz gibi Diyarbakır'da Hakkari'de toplanabilmeliyiz. Terör gazetecilere mesleklerini yaptırmamaktadır" dedi.

Yavuzaslan gazeteciler ile ilgili yasal düzenlemelerin eksik olduğunu ve çok kolay yargılanabildiklerine de dikkat çekerek yeni bir düzenleme gerektiğini ifade etti.

Gazetecilerin sorumlu olduğu yasal düzenlemeleri net şekilde ortaya konulmalıdır diyen Yavuzaslan, "Bir gazeteci mesleğinden dolayı ceza kanunu ya da terörle mücadele kanununa tabii tutulmamalıdır" şeklinde konuştu.

Başkan Güngör Yavuzaslan gala gecesine de Bartın'a özgü hediyelerle ve okudu şiirlerle damga vurdu. Yavuzaslan, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Mehmet Abdioğulları'na "Kalemin Aydınlığında Bir Ömür" kitabını ve Bartın işi tel kırma şal hediye etti. Bartın Belediyesi tarafından Afyonkarahisar halkına gönderilen hediyeler katılımcılar tarafından beğenildi. Güngör Yavuzaslan toplantıda ayrıca kendi kitabı olan Yükümüz Aşk'tan şehitler için şiirler okudu. Yavuzaslan'ın şiirleri ilgiyle dinlenirken katılımcılar duygulu anlar yaşadı.

Gazeteciler Afyon’da Buluştu

Gazeteciler Afyon’da Buluştu

Gazeteciler Afyon’da Buluştu

Gazeteciler Afyon’da Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim