• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

GAÜN Gıda Mühendisliği bölümüne Eur-Ace etiketi

GAÜN Gıda Mühendisliği bölümüne Eur-Ace etiketi
Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gıda Mühendisliği Bölümünün eğitim programı...

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gıda Mühendisliği Bölümünün eğitim programı akreditasyonunu 2024'e kadar uzatıp, EUR-ACE etiketini verdi.

GAÜN Gıda Mühendisliği Bölümü, eğitim programında yaptığı sürekli iyileştirme ve güncellemeler neticesinde, 2019 yılından beri devam etmekte olan Eğitim Programı Akreditasyonu MÜDEK tarafından yenilenerek, 30 Eylül 2024 tarihine kadar uzatıldı. Ayrıca Gıda Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Eğitim Programları Akreditasyonu için belirli standartları barındıran bir standartlar kümesi olan EUR-ACE etiketini almayı da hak kazandı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan GAÜN Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Medeni Maskan, eğitim standartlarına ulaşan mühendislik programlarına EUR-ACE etiketi verildiğini belirterek, "EUR-ACE etiketli programlar FEANI (European Federation of National Engineering Associations)'nin Eur Ing başlıklı eğitim gereksinimleri listelerinde otomatik olarak yer almaktadır" dedi. Aday öğrencilere seslenen Prof. Dr. Medeni Maskan, Gıda Mühendisliği Bölümlerini tercih yaparken akredite olmuş bölümleri dikkate almalarının, bölümün imkân ve akademik kadrolarını incelemelerinin, alacakları eğitimin kalitesi açısından önem arz ettiğini vurguladı. Gıda mühendisliğinin önemine değinen Prof. Dr. Maskan sözlerini şöyle sürdürdü: "Covid-19 salgını, gıda üretim ve muhafaza tekniklerinin ve tüketim alışkanlıklarımızın değişebileceğini ve ileride olası bir başka salgına karşı bu konuda hazırlıklı olmamız gerektiğini öğretmiştir. Salgın kaynaklı uzun süreli eve kapanma durumlarında güvenli ve uzun ömürlü gıdaların üretimi veya başka formatlarda gıda üretim, tedarik, dağıtım ve muhafaza yöntemleri önem arz etmektedir. Bu anlamda Gıda Mühendislerine ve Gıda Mühendisliği Bölümlerine ihtiyaç duyulacağı açıktır. Bölümümüz, eğitim programının akreditasyonu ile eğitim kalitesine verdiği önemi göstermiştir. Bu konuda emeği geçen bütün öğrencilerimize, mezunlarımıza, Gıda Sanayiindeki paydaşlarımıza, idari ve akademik personelimize ve üniversite yönetimine teşekkür ederim."

GAÜN Gıda Mühendisliği bölümüne Eur-Ace etiketi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim