• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Gaspçı İranlı asker kaçağı yakalandı

Konya'da bıçak tehditiyle telefon bayisinden cep telefonu ve bin 750 lira gasp eden İran uyruklu 24 yaşındaki Ali Resuli Kızılbaş, polis ekipleri tarafından yakalandı.
Olay, geçen Salı sabahı merkez Karatay İlçesi'ndeki bir cep telefonu satış bayisinde meydana geldi. Görevli 31 yaşındaki Kadir Özçömlekçi, işyerini açtıktan kısa süre sonra dükkana cep telefonu alacağını söyleyen Ali Resuli Kızılbaş geldi. Şüpheli Kızılbaş bir süre sonra cebinden çıkardığı bıçağı Özçömlekçi'nin boğazına dayayarak yere yatırdı. Özçömlekçi'nin el ve ayaklarını bilgisayar kablosuyla bağlayarak etkisiz hale getirdikten sonra, piyasa değeri yaklaşık 2 bin lira olan cep telefonunu ve kasadan bin 750 lira alarak kaçtı.
 
KENDİ İMKALARIYLA KURTULUP POLİSİ ARADI
 
Şüpheli Kızılbaş'ın dükkandan çıkmasıyla birlikte Kadir Özçömlekçi, kendi imkanları ile ellerini ve ayaklarını çözerek durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kameraları görüntülerinden şüphelinin eşkalini belirleyerek geniş çaplı araştırma başlattı. Ali Resuli Kızılbaş, dün akşam, gasp yaptığı işyerinin yakınlarındaki başka bir dükkana cep telefonunu satmaya giderken, çevrede dolaşan Güven Timleri tarafından elinde poşet içerisinde bir kadın spor ayakkabısı ile yakalandı. Üzerinden 117 lira para çıkan şüpheli sorgulanmak üzere Hırsızlık Büro Amirliğine götürüldü.
 
İRANLI KAÇAK ASKER
 
Gözaltına alınan şüphelinin İran'da askerlik yaptığı ve bu görevinden kaçarak yaklaşık 1 hafta önce Van'ın Özalp ilçesi üzerinden Türkiye'ye kaçak yollarla giriş yaptığı ve daha sonrada Konya'ya geldiği öğrenildi. Konya'da bulunan akrabalarının kendisini kabul etmemesi üzerine de banklarda ve parklarda yattığı belirlendi.
 
PLATONİK AŞKINA AYAKKABI ALMIŞ
 
Gasp ettiği paraların büyük bir kısmını harcadığı tespit edilen Kızılbaş'ın, elindeki ayakkabıyı da bir cep telefon bayisi önünden geçerken görererek platonik olarak aşık olduğu kıza hediye etmek üzere aldığı öğrenildi. Emniyette sorgusu devam eden Kızılbaş'ın polise, "Günlerdir aç ve susuz kaldım. Bu yüzden de böyle bir işe kalkıştım. Çaldığım paraları da harcadım" diye ifade verdiği bildirildi.
 
BİZ İRANLIYIZ, GELİRSEK BURAYI DAĞITIRIZ
 
Bu arada zanlıyı teşhis etmek için polis merkezine gelen Kadir Özçömlekçi de yaşadıklarını anlattı. Şahsın cep telefonu almak bahanesiyle iş yerine girdiğini belirten Özçömlekçi, şunları söyledi: 
 
"İçeriye girerek cep telefonu alacağını söyledi. Ben de istediği modeli sordum. Bilgisayarın başında otururken birden boğazıma bıçağı dayadı. Sonra elimi ve ayağımı bağladı. Bana 'Biz İran'lıyız. Gelirsek burayı dağıtırız. Siz Türkler çok para kazanıyorsunuz' şeklinde tehditler savurarak ayrıldı. Daha sonra bilgisar kablosuyla bağladığı ellerimi çözerek hemen polise haber verdim" dedi.
 
Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi. 
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim