• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Gapshoes Fuarı Açıldı

Gapshoes Fuarı Açıldı
Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve KOSGEB destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve KOSGEB destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen "22. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı (GAPSHOES)', Ortadoğu Fuar Merkezi'nde törenle açıldı.

Fuarın açılışında konuşan Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu Gaziantep'in fuarlar şehri olma yolunda emin ve kararlı bir şekilde ilerlediklerini, açılışını yapacakları fuarın da bu yolculukta önemli bir adım olduğunu söyledi.

Gaziantep'in, ayakkabı üretiminde ve ihracatında önemli merkez olduğuna işaret eden Konukoğlu, Gaziantep'ten yapılan ayakkabı ihracatının son 5 yılda 2,5 kat arttığını, 2010 yılında 46 milyon dolar olan ihracatının 2014 yılı sonunda 107 milyon dolara yükseldiğini bildirdi.

Türkiye'nin ayakkabıithalat rakamının yüksek düzeyde bulunduğuna dikkati çeken Konukoğlu, "Geçen yıl ithal ayakkabıya getirilen ek vergi, yerli sanayicinin rahat nefes almasını sağladı. Ek vergi sonucunda, ithalat bir miktar geriledi. Sektörü ithal ürün tekelinden kurtarmak ve uluslararası rekabet gücünü artırmak için yerli üreticiye devlet desteklerinin devam etmesini diliyoruz. Önümüz açılırsa, dünyanın her tarafına ayakkabı satabiliriz'dedi.

GAPSHOES Fuarı'nda bu yıl temsil edilen firma sayısının 270 ve marka sayısının 750 olduğunu belirten Adil Konukoğlu, Gaziantep ile birlikte 14 şehrin yanı sıra Suriye, Çin ve Irak'tan uluslararası katılımcı firmaların fuarda yer aldığını, Etiyopya'dan da alım heyetinin geldiğini söyledi.

Konukoğlu, Habertürk Gazetesi Güneyli Bölge Temsilcisi gazeteci Erdal Çelik'in hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü belirterek, ailesine ve basın camiasına başsağlığı diledi.

Konuşmaların ardından, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Başkanı Adil Konukoğlu ve diğer protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek, stantları dolaştılar. Fuar, 19 Aralık tarihine kadar açık olacak

Gapshoes Fuarı Açıldı

Gapshoes Fuarı Açıldı

Gapshoes Fuarı Açıldı

Gapshoes Fuarı Açıldı

Gapshoes Fuarı Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim