• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Gamze Uslu davasında sanık nişanlıya 25 yıl hapis cezası çıktı

Gamze Uslu davasında sanık nişanlıya 25 yıl hapis cezası çıktı
Aydın'ın Nazilli ilçesinde, bir otelin 4. kat balkonundan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Gamze Uslu'nun nişanlısı 30...

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, bir otelin 4. kat balkonundan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Gamze Uslu'nun nişanlısı 30 yaşındaki Baki Can Gölcü, tutuksuz yargılandığı davada, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa indirim uygulanmasını, ailenin temyiz edeceği belirtildi.

Nişanlısının ölümüne sebep olmaktan ömür boyu hapis cezası talebiyle yargılanan Gölcü, iyi hal indirimi uygulanarak 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, karar kesinleşinceye kadar sanığın tutuklanmasına gerek görmediğini açıkladı.

27 Kasım 2013 tarihinde, bir otelin 4. kat balkonundan düşerek hayatını kaybeden Uslu'nun ölümüyle ilgili olarak Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dokuzuncu duruşmasında karar çıktı. Kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası talebiyle tutuksuz yargılanan sanık Baki Can Gölcü, 25 yıl hapse çarptırıldı.

Duruşma salonunda konuşan baba Sinan Uslu ve anne Fatma Uslu, kızlarının ölümünden sorumlu tuttukları sanık Gölcü'nün en ağır cezayı almasını istedi. Ailenin avukatı İrfan Taş da sanığın suçlu olduğunu öne sürerek, ceza verilmesi taleplerini tekrarladı. Sanık Baki Can Gölcü ise suçsuz olduğunu ve beraatini istediğini söyledi. İfadelerin ardından davayı bitiren mahkeme, sankı Gölcü'ye önce ömür boyu hapis cezası verdi. Daha sonra iyi hal indirimi uygulanarak cezayı, temyiz yolu açık olmak üzere 25 yıl hapse indirdi. Karar kesinleşene kadar da sanığın tutuklanmasına gerek olmadığı açıklandı. Mahkeme heyetinde yer alan iki kadın hakimden birinin, sanığa iyi hal indirimi uygulanmasına karşı şerh koyduğu öğrenildi.

VAKA

Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü yüksek lisans öğrencisi Gamze Uslu, 27 Kasım 2013'te ziyaretine gelen nişanlısı, Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu öğrencisi Baki Can Gölcü ile Nazilli'deki bir otelde oda tuttu. Geceyarısı Uslu, 4. kattaki odanın balkonundan bir otomobilin üzerine düşerek ağır yaralandı. Kaldırıldığı Nazilli Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Gözaltına alınan nişanlı Baki Can Gölcü ise tutuksuz yargılanmaya başladı. Uslu'nun intihar mı ettiği yoksa nişanlısı tarafından mı itildiğine dair kurulan bilirkişi heyetindeki üç fizik profesörü, bir sonuç elde edememişti.

Duruşmaya Gamze Uslu'nun babası Sinan Uslu, annesi Fatma Uslu, Av. Taş ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri katıldı. Aile ve avukatı, adaletin yerini bulduğunu ancak iyi hal indirimine itiraz edeceklerini açıkladı.

Gamze Uslu davasında sanık nişanlıya 25 yıl hapis cezası çıktı

Gamze Uslu davasında sanık nişanlıya 25 yıl hapis cezası çıktı

Gamze Uslu davasında sanık nişanlıya 25 yıl hapis cezası çıktı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim